Hlavní obsah

Náš přístup nechápu. Takhle z play off rychle vystřelíme, varoval Orsava

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V minulé sezoně patřil hokejový útočník Jakub Orsava v Olomouci k největším oporám. V té následující, která má dvě kola do konce základní části, se rozjížděl pomalu. Před extraligovým play off se ale dostává do solidní formy. Potvrdil to i dvěma góly proti Liberci. Stylově tak zároveň oslavil třiatřicáté narozeniny. Radost však neměl. Kohouti prohráli 2:5, a tak se jim vzdálila osmá příčka, která by zajistila v předkole vyřazovací části začátek doma.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Olomouc vs. Bílí Tygři Liberec 2:5Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

50. kolo: Olomouc - Liberec

„Góly jsou hezké. Tři body má ale Liberec. Prohrát samozřejmě můžeme, ale po nějakém výkonu. Dneska to bylo od nás velice špatné,“ přiznal zkušený borec.

„Dostali jsme se sice do vedení 1:0, ale věděli jsme zároveň, že to není úplně ono. V kabině jsme si proto k tomu něco řekli. Jenže byť jsme zvýšili na 2:0, pořád to bylo z naší strany lehkomyslné. Neodpovídalo to dění na ledě. Liberec také brzy snížil, a pak to otočil. Za to, co jsme předvedli, jsme si body nezasloužili,“ pokračoval.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Olomouc - Liberec 1:0 (17. Orsava)Video: Tipsport Extraliga / BPA

V čem byl problém, nevěděl. „Oni do toho možná šlápli, nebo my jsme polevili. V každém případě to dnes od nás nebyl dobrý výkon. Vedení 2:0 bychom si ale měli umět pohlídat, ač výkon nebyl takový, jaký měl být,“ kroutil hlavou.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Olomouc - Liberec 2:0 (22. Orsava)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Vlažný přístup celého týmu nechápal. „V této fázi soutěže bychom ke každému duelu měli přistupovat, jako by se hrálo play off. I v Hradci Králové, přestože jsme tam minule vyhráli, to bylo z naší strany vesměs podobné. Takto hrát v předkole určitě nemůžeme. To bychom z něj rychle vystřelili,“ varoval šumperský rodák.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Olomouc - Liberec 2:5 (57. Bulíř)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Špatný pocit měl i ze sebe samého. „Cítil jsem se hrozně. Možná je to emocemi, co se mnou nyní cloumají. Mám zkažený celý den a je jedno, jestli máte narozeniny, či ne. Prostě jsme prohráli zápas a budeme si to muset vyříkat,“ dodal.

Reklama

Související témata: