Hlavní obsah

Nauč se česky, Maďare! pořvával Zohorna na Okuliara. Poštěkali se i trenéři

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Gól padl jen jeden, ale o vyhrocené momenty v premiérovém východočeském derby v play off hokejové extraligy znovu nebyla nouze. Pardubice nad Hradcem Králové zvítězily 1:0 a ve čtvrtfinálové sérii vedou 3:1 na zápasy, opět to však měly hodně těžké. S dramatickým vývojem samozřejmě přichází i emoce. Hráči na sebe pořvávali na trestné lavici, trenéři zase při odchodu do kabin.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Hradec Králové - Pardubice, vyhrocený závěr utkání v HradciVideo: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Čtvrtfinále play off: 4. zápas Hradec Králové - Pardubice

Mountfield se snažil o vyrovnání, šest sekund před koncem však domácí Oliver Okuliar s přispěním pardubického beka Davida Musila v brankovišti povalil gólmana Romana Willa, načež se strhla hromadná mela. Dvouminutový trest obdrželi hradečtí Okuliar s Blainem a pardubický Tomáš Zohorna.

Když už ale skončila pěstní potyčka, rozjela se slovní přestřelka. Jak zachytily ruchové mikrofony (na videu v čase 1:40), Zohorna z trestné lavice pořvával na slovenského útočníka: „Nauč se česky, Maďare“. Okuliar posléze reagoval gestem značící peníze.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Hradec Králové - Pardubice, vyhrocený závěr utkání v HradciVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Emoce plály i na konci druhé třetiny. Utkání do té doby probíhalo celkem klidně, po druhé siréně se do sebe však pustili domácí Radovan Pavlík a hostující Tomáš Hyka. Rozdělit se je snažil čárový sudí Petr Šimánek, do kterého poté Hyka mírně strčil. Za takové prohřešky v této sezoně padaly už několikazápasové stopky. Opora pardubické defenzivy mohla obdržet klidně i osobní trest do konce utkání, ale rozhodčí zůstali v klidu.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Hradec Králové - Pardubice, hostující Hyka strčil do čárového rozhodčího ŠimánkaVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Nezůstalo však jen u potyček na ledě. Slovně se do sebe pustili při odchodu do kabin po druhé části a údajně i na konci zápasu domácí asistent Tomáš Hamara a hostující kouč Marek Zadina.

Ten na tiskové konferenci konflikt nevyvrátil, mluvit o něm však nechtěl. „Já bych to asi nechtěl komentovat. My jsme to nezačali,“ řekl Zadina. „Já se přiznám, že nevím vůbec. Já jsem u toho nebyl,“ odvětil trenér Mountfieldu Tomáš Martinec.

Reklama