Hlavní obsah

Návrat do extraligy po čtyřech letech. Liberci vystřelil titul, teď ale míří do Třince

Slovenský hokejový útočník Martin Bakoš se po čtyřech letech vrací do české extraligy. Jednatřicetiletý rodák ze Spišské Nové Vsi ovšem nemíří do Liberce, kterému v roce 2016 svým vítězným gólem ve finále se Spartou vystřelil mistrovský titul, ale stal se posilou úřadujících šampionů z Třince.

Foto: HC Bílí Tygři Liberec

Slovenský útočník Martin Bakoš oblékne v české extralize poprvé jiný než liberecký dres. Stal se posilou Třince.

Článek

„Získáváme zkušeného útočníka, jehož dovednosti jsou na vysoké úrovni. Přál bych Martinovi, aby se mu u nás dařilo a pomohl týmu v těžké závěrečné fázi sezony," prohlásil sportovní ředitel Ocelářů Jan Peterek a narážel i na fakt, že Třinec během olympiády přijde o pět reprezentantů (D. Musila, Kundrátka, Marinčina, Romana a Daňa).

Bakoš poslední čtyři sezony působil v KHL, v té aktuální oblékal dres Soči. Ve 36 zápasech vstřelil devět branek a přidal sedm asistencí. Nedávno se v klubu domluvil na předčasném ukončení kontraktu.

„Nad návratem jsme s rodinou přemýšleli už dlouho. V KHL se možná nedohraje základní část, takže když o mě Oceláři projevili zájem, perfektně to do sebe zapadlo. Třinec leží kousek od Slovenska, má skvělé zázemí, výborný tým, nádhernou moderní halu a skvělé fanoušky," lebedí si Bakoš.

Vůbec poprvé bude na zádech nosit jiné číslo než 83. „V Třinci ho nosíval Martin Adamský. A já se rozhodl, že si vyberu jiné číslo. Myslím, že Oceláři už svojí 83 mají a zaslouženě jenom jednu," vysvětluje Bakoš, který nakonec sáhl po číslu 63.

„Je to ročník narození mého táty, který mě k hokeji přivedl," dodal útočník, který v KHL nastupoval i za Kunlun, Vladivostok a Spartak Moskva a celkem má v této soutěži na svém kontě 71 gólů a stejný počet asistencí v 279 duelech.

Reklama

Související témata:
  1 : 2 Pardubice - Třinec 1 : 2 dohráno
20240416T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
  Kladno - Vsetín zítra 17 : 00
20240417T17 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  Pardubice - Třinec zítra 18 : 00
20240417T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec