Hlavní obsah

Nečekaný plzeňský válec! Trenéři nás dva měsíce šikanovali, muselo se to projevit, směje se Lev

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Návrat do mateřského klubu mu vyšel na jedničku. Útočník Jakub Lev po šesti a půl letech oblékl plzeňský dres a stal se prvním střelcem nového ročníku hokejové extraligy. Ačkoliv ve druhé části neproměnil trestné střílení, smutnit nemusel, Západočeši totiž na úvod zaskočili mistrovský Třinec a zvítězili 3:1.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: Plzeň - Třinec 3:1Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Vítězný návrat, navíc s gólem. Mohlo to být lepší?

No asi nemohlo, co dodat. Každý si maluje nějaký svůj scénář. Já si sám pro sebe psal, že prostě chci odehrát dobrý první zápas. Bylo mi celkem jedno, jestli to bude s gólem, nebo ne. Hlavní je výhra. Tři body s úřadujícím mistrem na úvod, nic víc jsme si přát nemohli. Sešlo se všechno od A do Z.

Vy jste navíc jako hráč utkání sklidil určitě největší ovace fanoušků.

Fanoušci vědí, proč jsem se vracel. Nejvíc mě samozřejmě těší vítězství, ale i kvůli těmhle bonusům hokej hrajeme. Jsem naprosto spokojený.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Plzeň - Třinec 1:0 (4. Lev)Video: Tipsport Extraliga / BPA

I díky výkonu? V první půlce jste soupeře válcovali.

Předváděli jsme výborný výkon, ale na druhou stranu Třinec má za sebou o víkendu cestu do Finska, dva zápasy tam, teď dalších sedm hodin v autobuse na cestě sem. Kluci mi ještě říkali, že dálnice byla zasekaná. Tohle je obtížné. My jsme naopak byli odpočatí, mohlo to hrát roli.

Premiéru v extralize prožil teprve 16letý Adam Benák a byl dost vidět. Zkoušel i Michigan, tedy zavěsit puk do sítě zpoza brány. Co na něj říkáte?

Je vidět, že je z nové školy. Všichni mladí hráči už mají obrovské dovednosti, skills, jak se furt omílá. A on je ještě o tři třídy výš než ostatní vrstevníci. Nás starší takový kousek při hře ani nenapadne, jeho jo. Je jenom otázka času, kdy předvede nějakou nádhernou asistenci nebo výstavní gól.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Plzeň - Třinec, trestné střílení (29. Lev)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Od Plzně se před sezonou moc nečekalo, teď to však vypadalo, že i vy starší máte mladší nohy. Čím to bylo?

Byli jsme tu osm týdnů zavření na zimáku, a dostávali jsme co proto. Trenéři nás šikanovali, tak se to muselo někde projevit. (směje se) Chtěli jsme jim dokázat, že všechna práce nebyla nadarmo. Už jsme měli velkou chuť po půl roce do toho zase vlítnout. Navíc já minulou sezonu dohrával zraněný.

Sám jste byl na ledě hodně vidět. Seděla vám souhra v první formaci s dalším navrátilcem Miroslavem Indrákem?

Jsme velcí kamarádi, šel jsem mu za svědka na svatbě. Vídáme se i mimo zimák už asi deset let, takže se to projevuje asi i na ledě. Jsem rád, že hrajeme zase v jednom týmu.

Reklama