Hlavní obsah

Nečekaný přestup. Vítkovice kvůli Muellerovi navýší rozpočet

Letní klid v hokejových vodách rozčeřil nečekaný přestup. Z brněnské Komety se do Vítkovic přesouvá americký útočník Peter Mueller. Ostravský klub kvůli příchodu excelentního střelce navýší rozpočet na nadcházející sezonu.

Foto: Patrik Uhlíř, ČTK

Americký hokejista Peter Mueller opouští Kometu Brno, hrát bude za Vítkovice. Archivní foto

Článek

„Ve chvíli, kdy se objevila možnost získat do našeho týmu hráče, jakým je Peter Mueller, okamžitě ode mě získal sportovní úsek zelenou. I za cenu toho, že výrazně překročíme rozpočet na sezonu, jsem přesvědčen, že toto rozhodnutí je pro náš klub správným krokem," těšil se z příchodu 34letého hokejistu majitel Vítkovic Aleš Pavlík.

Mueller poslední čtyři sezony strávil v Kometě Brno a postupně zaznamenal 45, 38, 64 a 55 kanadských bodů v základní části Extraligy. Celkově má od roku 2018 na kontě v tuzemské nejvyšší soutěži za 193 zápasů 222 bodů za 102 gólů a 120 nahrávek. V sezoně 2020/2021 dokonce vyhrál kanadské bodování celé Extraligy. V minulé sezoně byl nejproduktivnějším cizincem.

„Máme obrovskou radost, že se nám tenhle přestup povedl. Peter Mueller je tím hráčem, kterého do útoku chce každý tým. Je to přirozený kanonýr, který nyní bude oblékat náš dres s rytířem Vítkem. Už po uplynulé sezoně jsem řekl, že v novém ročníku chceme výsledkově zase o krok dál a příchod Petera Muellera by nám k tomu měl dopomoci," zdůraznil sportovní ředitel Vítkovic Roman Šimíček.

Vítkovice, které se v těchto dnech připravují v Nízkých Tatrách, v létě přivedly z Pardubic slovenského beka Juraje Mikuše, ze Zvolena amerického útočníka Petera Kriegera, z Nitry amerického obránce Willieho Raskoba, z Brna brankáře Lukáše Klimeše a z prvoligových týmů Daniela Krenželoka (Frýdek-Místek) a Romana Půčka (Vsetín).

Pokračovat naopak v Ostravě nebudou ruští hokejisté Ruslan Pedan a Alexej Solovjov, kteří kvůli ruské agresi na Ukrajině nemohou dostat víza a musí se vrátit domů. Kapitán Roman Polák ukončil hráčskou kariéru.

Reklama

Související témata: