Hlavní obsah

Nečestný, nesportovní, zákeřný! Olomouc vytočil krvavý faul pardubického Kosticyna

Praha

Úterní zápas proti Olomouci kvůli trestu na pět minut a do konce utkání za zásah do oblasti hlavy a krku nedohrál a dá se předpokládat, že od hokeje si na nějakou dobu odpočine. Šestatřicetiletý běloruský útočník ve službách Pardubic Andrej Kosticyn totiž v závěru duelu s Hanáky (5:2) zákeřným způsobem sestřelil o sedmnáct let mladšího obránce Adama Rutara, jemuž zlomil nos, a dodatečný trest od předsedy extraligové disciplinárky Viktora Ujčíka jej nemine.

Foto: https://hcdynamo.cz/

Útočník Pardubic Andrej Kosticyn zápas s Olomoucí po zákeřném faulu na Adama Rutara nedohrál.

Článek

Běžela 57. minuta zápasu, Dynamo si v poklidu hlídalo dvoubrankový náskok a nic nenasvědčovalo tomu, že by se na ledě ještě mělo jiskřit. Jenže omyl...

O všechno se postaral Kosticyn. Muž s takřka 400 starty v NHL, jehož Pardubice v lednu přivedly z ruského Nižněkamsku.

Rutar ve středním pásmu protečoval kotouč do útočné třetiny, když přišel zákrok, na který nebyl připraven a absolutně ho nemohl očekávat.

Foto: https://hcdynamo.cz/

Rozhodčí posílají Andreje Kosticyna s trestem na pět minut a do konce utkání do kabiny.

Kosticyn se totiž přiřítil jako utržený vagón, vytrčil loket a svého soka nemilosrdně sundal k ledu, na němž se objevila i krev. Hlavní sudí Pešina se Svobodou neměli s desetinásobným účastníkem MS elitní kategorie slitování a udělili mu trest na pět minut a do konce utkání.

"Rána to byla slušná, vůbec jsem ji nečekal. Naštěstí mám ale jen zlomený nos a pár stehů, takže to ještě dopadlo docela dobře a brzy bych snad měl být fit," prohlásil ve středu dopoledne pro olomoucký web Rutar.

Pořádně naštvaný byl na Kosticyna i kouč Olomouce Zdeněk Moták. Když dorazil na tiskovou konferenci, nezačal s tradičním hodnocením zápasu, nýbrž svůj monolog odstartoval právě okomentováním surového faulu. „Musím začít tím vyloučením do konce zápasu. Byl to nečestný, nesportovní a zákeřný zákrok, který se neslučuje s fair play. To je věc, kterou musím na prvním místě odsoudit," hněval se Moták.

Generální manažer Kohoutů Erik Fürst si pak ve středu vůbec nebral servítky. "Málokdy viděná prasečina hrubého kalibru s jasným úmyslem zranit hráče. Z mého pohledu byla celá situace ještě umocněná tím, že ten obtloustlý bolševik si troufl pouze na juniora," řekl Fürst pro isport.cz.

Teď už je řada na disciplinární komisi a jejím šéfovi Viktoru Ujčíkovi. Jak dlouhý flastr běloruskému křídelníkovi vyměří?

Na jak dlouho by měl předseda disciplinární komise Viktor Ujčík zastavit Andreji Kosticynovi činnost?
neměl by ho dodatečně trestat
7 %
na 1 zápas
1,9 %
na 2-3 zápasy
4,6 %
na 4-5 zápasů
3,8 %
na 6-8 zápasů
8,7 %
na 9-10 zápasů
1,4 %
na více než 10 zápasů
72,6 %
Celkem hlasovalo 10887 čtenářů.

Reklama

Související témata: