Hlavní obsah

Nedvěd schytal další ránu a pustil se do rozhodčího: To kouká po holkách v desáté řadě?

PRAHA

Smůla jej v sérii se Slavií neopouští. Ba naopak! Vždyť kolik ran už liberecký kapitán Petr Nedvěd ve čtvrtfinálových bojích schytal... Nejprve mu ve druhém utkání série pochroumal útočník Doležal koleno, stejný hráč mu pak ve čtvrtém dějství způsobil tržnou ránu v obličeji. V dalším sudém zápasu série, tentokrát v šestém, jej Jelínek zasáhl holí pod oko, z čehož si odnesl pořádný monokl.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Kapitán Liberce Petr Nedvěd debatuje s rozhodčími

Článek

Poslední zákrok sudí nepostřehli, což devětatřicetiletého veterána pořádně vytočilo. K osudnému střetu došlo bezprostředně před začátkem třetí třetiny. Nedvěd se chystal na buly, po jeho vhození se ovšem okamžitě s bolestivou grimasou skácel k ledu a dlouhé vteřiny se na něm svíjel. Jelínkova hokejka jej zasáhla přímo pod oko, k překvapení všech ale rozhodcovské duo Šindler - Šír k vylučování nepřistupovalo.

„Samozřejmě že o úmysl nešlo, vždyť i moje hokejka vyletěla nahoru. Ale i přesto to přece ten rozhodčí musí odpískat,“ čílil se po utkání Nedvěd a pod okem mu už monokl hrál všemi barvami.

Nejvíc jej na celé situaci nadzvihlo, že rozhodčí Šindler stál u inkriminovaného momentu jen pár kroků. „Dobře, kdyby se to stalo někde v rohu, hokej je rychlý sport, každý někdy uděláme chybu. Ale když stojí hned vedle vás? Tohle musí odpískat,“ hřímal liberecký kapitán.

Autor rozhodujícího gólu Liberce Petr Nedvěd (vlevo) proměnil svůj nájezd. V brance Slavie Miroslav Kopřiva.foto: ČTK/Roman Vondrouš

„Rozhodčí stojí patnáct centimetrů ode mě, já skoro přijdu o oko. Nevím, co si o tom mám myslet. Fakt nevím... Lepší to nekomentovat,“ pokračoval Nedvěd v kritice arbitrů. „Co tam ten rozhodčí dělá? To kouká po holkách v desáté řadě...?“

Liberecký kapitán se přitom připletl i do další sporné situace, to když jej na začátku druhé třetiny obránce Vašíček dohrál bez kotouče ramenem do obličeje. Nedvěd pak velice pomalu odbruslil na střídačku. Píšťalka rozhodčích však znovu zůstala němá... „Co k tomu říct... Máme tady rozhodčí, ti by to měli pískat. Já je nevyloučím. I když bych to udělal rád,“ nebral si Nedvěd servítky.

Přesto si Nedvěd dokázal zachovat chladnou hlavu a našel i moment, za který muže v pruhovaném pochválil. To když se na konci základní hrací doby poprali liberecký Štich s Vašíčkem. Hostující zadák za bitku dostal o dvě minuty a trest do konce zápasu navíc než jeho soupeř. „To zase musím na jejich obranu říct, že to bylo správné rozhodnutí. Abyste nemysleli, že tady brečím. Na to jsme se vůbec nemohli zlobit,“ nechtěl kapitán Tygrů vypadat jako někdo, kdo si jen stěžuje.

V souvislosti právě s touto bitkou jej však o to víc udivuje, že Jelínkův faul na něj zůstal nepotrestán. „Když jsou teda rozhodčí na jednu stranu tak přísní, tak proč neodpískali to na mě? Přesně na to jsem se jich i ptal. Faul je prostě faul,“ má Nedvěd jasno. Zároveň také naznačil, že přísný metr arbitrů vůči hostujícímu celku na ledě Slavie nemusí být náhodný. „Na jedné straně to přehlédneme a na druhé odpískáme. Nevím, co si o tom mám myslet. Už to v zápasech se Slavií sleduju delší dobu...“

Kariéra modelingu je u konce, vypadám jako Joffrey Peyrac

Faktu, že během čtvrtfinálové série už schytal tolik ran, že je pomalu nemůže ani spočítat, se jen usmívá. A bere to s patřičným nadhledem a humorem. „Že bych kvůli tomu začal hrát s košíkem na obličeji? To bych byl jako pes! Neměl bych pak ještě za sebou tahat boudu?“ rozesmál se. „Po dnešku jsem se rozhodnul, že moje kariéra modelingu je u konce. Bohužel, teď už jsem Joffrey Peyrac,“ vzpomněl si kvůli šrámům v obličeji na hrdinu z Angeliky.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

Hokej

Kanada - USA 6:4

Kanada ve finále mistrovství světa hokejistů do 18 let zdolala Spojené státy
NačítámNačíst další články