Hlavní obsah

Nedvěda zlobí zdraví, přesto rozhodl. Potřebujeme každou ruku a nohu, vysvětloval

Michal OsobaPrávo

Ve čtvrtek spolu sednou do letadla a vyrazí do Soči bojovat v jednom dresu za reprezentační úspěch. Včera ale ještě svedli bitvu se značnou důležitostí pro jejich kluby. Radoval se Petr Nedvěd, jeho Liberec zdolal Kladno s Tomášem Kaberlem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Liberecký útočník Petr Nedvěd.

Článek

Z kabiny Bílých Tygrů se ozývalo bouchání hokejek a vítězný pokřik. Nedobře se vyvíjející zápas dokázali zlomit a svému soupeři odskočili na rozdíl devatenácti bodů. Liberec po výhře 4:2 už tak nemusí koukat pod sebe s obavou, aby ještě nezahučel do boje o extraligovou záchranu, a může se soustředit na boj o desítku.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

A děkovat může opět svému kapitánovi. Nedvěd střelecký účet zápasu otevřel i uzavřel a to přitom málem ani nenastoupil! „Není to nic vážného, byli jsme domluveni, že když to jen trochu půjde, budu hrát. Nebyl to žádný šlágr, ale zápas jsem zvládl,“ skromně ohodnotil svůj přínos.

Chyběl i Bartek

Blíže své zdravotní potíže nechtěl specifikovat. „Dolní nebo horní polovina těla? Ono to cestuje,“ s úsměvem odrážel dotazy. Jisté je, že pokud by byl Liberec v klidnějších extraligových vodách, raději by se kurýroval s výhledem na olympijský turnaj.

„Ale takhle teď nemůžu přemýšlet. Jsme s Libercem v prekérní situaci, potřebujeme každou ruku a nohu,“ přiznal Nedvěd. Severočeši mají navíc v trestu svého nejlepšího střelce Martina Barteka. „Zvlášť přesilovka je bez něj kostrbatá. Kdybych nehrál ani já, tak ne že bychom nemohli bodovat, ale bylo by to o dost těžší,“ věděl.

Bál se jen rozhodčího

Nedvědovy trefy do sítě gólmana Cikánka tentokrát byly z kategorie snazších. První po lahůdkové předehře Tomáše Filippiho, druhý pojistkový do prázdné přes celé hřiště. „Měli jsme předtím daleko větší šance, já chtěl hlavně vyhodit, protože v tu chvíli to bylo před naší brankou jak u Verdunu,“ popisoval Nedvěd závěrečné vteřiny utkání.

„Snažil jsem se poslat puk co nejvýš, klidně na zakázané uvolnění, abychom si vzali time. Jediný, kdo mi stál v cestě, byl na červené pan rozhodčí, naštěstí uhnul,“ s úsměvem okomentoval uklidňující gól.

Reklama

Související témata: