Hlavní obsah

Nejhorší obavy se naplnily. Marinčinovi skončila sezona, zákrok posoudí disciplinárka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Obrovská komplikace pro třinecké hokejisty v boji o pátý extraligový titul v řadě. Pro zbytek finálové série proti Pardubicím přišli o klíčového obránce Martina Marinčina, jenž po hitu Lukáše Sedláka v první třetině druhého utkání nedohrál. Oceláři dnes uvedli, že vyšetření ukázalo prasklý dvanáctý obratel. Sezona tak pro slovenského beka skončila. Zmíněný zákrok klíčového útočníka Dynama ještě posoudí disciplinární komise.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Třinecký obránce Martin Marinčin má po zákroku Sedláka prasklý obratel.Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Finále play off: 2. zápas Pardubice - Třinec

Marinčin v poslední minutě první části rozehrával puk z vlastního pásma, poté se však dostatečně nezpevnil a neustál tvrdý náraz pardubického kapitána Sedláka, po němž nekontrolovatelně letěl zády na mantinel.

Dlouhé minuty zůstával ležet v nepřirozené pozici na ledě a z utkání odstoupil. Trenér Zdeněk Moták už po utkání říkal, že jeho absence byla pro Oceláře ve zbytku utkání velkou ztrátou, ale jestli ještě Marinčin bude moci do série zasáhnout, neprozradil.

Karty Slezané odkryli až dnes odpoledne. „Smutná zpráva. Obránce Martin Marinčin má po zákroku Lukáše Sedláka prasklý dvanáctý obratel. Sezona pro něj skončila. Kromě zbytku finále play off tak přijde i o mistrovství světa v Česku,“ uvedl Třinec na sociálních sítích.

Zkušený 32letý obránce, který v play off odehrál v průměru téměř 24 minut na zápas, by téměř jistě nechyběl také na šampionátu v dresu slovenské reprezentace. Mistr se navíc od konce základní části musí obejít i bez dalšího důležitého beka Jakuba Jeřábka, jenž v utkání 51. kola také proti Pardubicím po nezaviněném souboji s Richardem Pánikem utrpěl otevřenou zlomeninu holenní a lýtkové kosti.

Otázkou zůstává, jestli byl Sedlákův zákrok na Marinčina čistý. Rozhodčí se na ledě rozhodli nevylučovat. „Odehrál puk, pak nebyl zpevněný a podcenil dohrání Sedláka. Za mě čistý hit,“ souhlasil se sudími ve studiu O2 TV Sport televizní expert Radek Duda. Milan Antoš mu v pořadu Zaostřeno na play off na Sport.cz oponoval. „Šlo o pozdní dohrání a Sedlák měl dostat trest na dvě minuty,“ mínil expert a komentátor.

Na hit klíčového útočníka Dynama si však ještě posvítí disciplinárka. Podnět Viktoru Ujčíkovi totiž podala analytická komise, která od letošní sezony nově zkoumá všechny potenciální přestupky a podněty už nemusí dávat samy kluby.

Byl zákrok Lukáše Sedláka na Martina Marinčina čistý?
Ano
27,7 %
Ne
72,3 %
Celkem hlasovalo 8005 čtenářů.

Reklama