Hlavní obsah

Nekorektní a neakceptovatelné, reaguje vedení extraligy na Zadinu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Kritika nezůstala dlouho bez odezvy. Obvinění pardubického kouče Marka Zadiny, podle kterého expert Milan Antoš tlačí na komisi rozhodčích, považuje vedení soutěže za nekorektní a neakceptovatelné. Asociace profesionálních klubů, která extraligu řídí, to uvedla v pondělním komuniké.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Kouč Pardubic Marek Zadina se vymezuje vůči slovům Milana Antoše proneseným v pořadu Zaostřeno na play off na Sport.czVideo: Tipsport Extraliga / BPA, Sport.cz

 
Článek

„Jeho (Zadinovo) tvrzení o ovlivnění přístupu a výkonů rozhodčích výroky Milana Antoše nebo obsahem sociálních sítí považujeme za velice nekorektní a neakceptovatelné,“ uvádí APK. „V aktuální situaci musíme zdůraznit, že výkony rozhodčích a postup komise rozhodčích nejsou závislé ani na veřejném mínění, ani na výrocích a názorech expertů v jednotlivých médiích,“ dodala.

Zadina po nedělním vítězství Pardubic 6:2 na ledě Třince předstoupil před novináře a pustil se do kritiky experta Milana Antoše. Ten podle něj svými vyjádřeními v pořadu Zaostřeno na Sport.cz vyvíjí tlak na komisi rozhodčích, která následně „změnila noty“ po druhém zápase.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Momenty ze 4. finálového utkání po zákrocích třineckého gólmana KacetlaVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Sudí v obou třineckých duelech důsledněji posuzovali atakování gólmanů v brankovišti po odpískání. Oba finalisté byli v sobotu před začátkem třetího duelu upozorněni na některé situace z druhého utkání série, které se týkaly hry v předbrankovém prostoru, a to především po přerušení hry.

„Poukázání na případy z minulého utkání nemá vliv na to, že jsou to samotní hráči, kteří v zápase rozhodují o tom, jaký zákrok provedou, či nikoliv,“ stojí si za správností svého rozhodnutí komise.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.