Hlavní obsah

ZAOSTŘENO NA PLAY OFF: Zadinovo vyjádření bylo hodně nemravné. Nepochopil jsem ho, podivuje se Antoš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Během vyřazovací části extraligy nabízí Sport.cz pravidelně nový videopořad nazvaný Zaostřeno na play off. S renomovanými osobnostmi tuzemské hokejové scény analyzujeme, vážně a někdy i méně vážně, konkrétní sestřihy a momenty z dění na ledě. Hostem 15. dílu byl televizní spolukomentátor ČT a autor Břitvy na Sport.cz Milan Antoš, kterého v neděli po čtvrtém finále osočil trenér Pardubic Marek Zadina, že jeho vyjádření mají vliv na působení komise rozhodčích.

Zaostřeno na play off 15Video: Sport.cz

 
Článek

Zadina reagoval na Antošova slova z pořadu Zaostřeno na play off na Sport.cz po druhém finálovém duelu. V něm Antoš tvrdil, že taktika Pardubic atakovat třineckého gólmana Kacetla po odpískání už je za hranou.

„Pro mě je to expert v uvozovkách. Špiní Pardubice, špiní naši organizaci, špiní naše hráče. Odmítám jeho názory,“ sypal ze sebe Zadina v neděli večer na adresu Antoše.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Kouč Pardubic Marek Zadina se vymezuje vůči slovům Milana Antoše proneseným v pořadu Zaostřeno na play off na Sport.czVideo: Tipsport Extraliga / BPA, Sport.cz

„Úplně jsem nepochopil, proč k tomu došlo. Myslím si, že Marka Zadinu, se kterým se známe, přemohly po vítězném zápase emoce a začal reagovat, jak reagoval. Našel si cíl a tím cílem jsem byl já,“ mínil v pondělí Milan Antoš v novém díle Zaostřena na play off.

„Řekl jsem, že během hry nemám vůbec žádný problém se souboji na brankovišti, kdy se hraje tvrdě do brankáře. Jakmile je ale hra přerušená, měli by všichni respektovat, že z dané situace chce třeba brankář odjet. Což Pardubice ve druhém zápase nedělaly, snažily se provokovat do poslední chvíle. Nikdo nešpinil Pardubice, jejich hráče,“ dušuje se Antoš.

Šéf komise rozhodčích Vladimír Pešina po druhém utkání rozeslal oběma finalistům e-mail, v němž je upozorňoval, jak sudí budou postupovat v případě nesportovního chování u obou brankovišť.

Zaostřeno na play off 14Video: Sport.cz

Antoš kategoricky odmítá, že by tak šéf sudích učinil na základě jeho slov. „Takhle to přece vůbec není. Předkládám své názory, jak vidím hokej, jak ho vnímám. Bylo vidět, že Marek Zadina mě chtěl nějakým způsobem osočit a asi chránit svůj klub. Udělal to formou, která je z mého pohledu nešťastná a vůbec to nepomáhá extraligovému play off. Dávat do kontextu moje vyjádření s rozhodováním rozhodčích je hodně nemravné. Nevidím v tom žádnou souvislost,“ kroutí hlavou mistr extraligy se Slavií z roku 2003.

Zadinovo vyjádření považuje za hodně nešťastné. „Třeba se na to někdy podívá zpětně úplně jinak. Každopádně to, co v Zaostřenu na play off říkáme, není ovlivňování jakéhokoli zápasu nebo rozhodování. Každý normální fanoušek to musí vnímat,“ uvedl Antoš.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Pardubice se ve druhém finálovém zápase tlačily do brankoviště třineckého gólmana Ondřeje KacetlaVideo: Tipsport Extraliga / BPA

A neodpustil si drobné rýpnutí do šéfa střídačky Dynama. „Marek Zadina říkal, že rozhodčí teď odpískali skvělé dva zápasy a já jsem to ovlivnil. Tak jsem to teda asi ovlivnil k dobrému. Protože ty dva zápasy opravdu byly odpískány výtečně, hráči na obou stranách nechodili tak agresivně do brankáře.“

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Momenty ze 4. finálového utkání po zákrocích třineckého gólmana KacetlaVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Série se nyní přesouvá do Pardubic, kde se pokračuje ve středu od 18:00 pátým zápasem za vyrovnaného stavu. „Drobná výhoda je na straně Pardubic. Vrací se domů, bude vyprodáno a fanoušci je v pátém zápase poženou. Bude to velmi důležitý a psychicky hodně náročný zápas,“ uvažuje Antoš o duelu, po němž bude mít jeden z finalistů mistrovský mečbol.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.