Hlavní obsah

Nikdo z týmu si nemyslel, že je přejedeme čtyři nula, říká kapitán Třince Vrána

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po třech zápasech čtvrtfinálové série a třech vítězstvích Třince (2:0, 2:0 a 4:3) to vypadalo na jednoznačnou záležitost a možná se tahle domněnka vkradla i do myslí třineckých hokejistů. Výkon mistra šel po třetím vítězství dolů, čehož hráči Českých Budějovic dokonale využili a další dva zápasy získali pro sebe (4:1, 3:2). Naplňují tak bezezbytku slova brankáře Motoru Dominika Hrachoviny vyslovená po čtvrtém utkání, že nikdy není hotovo, dokud není opravdu hotovo.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Oceláři Třinec vs. Banes Motor České Budějovice 2:3Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

S tím souhlasí i kapitán Ocelářů Petr Vrána. Po druhé porážce v řadě se za nic neschovával. „Bylo to těžké utkání na hlavu. Dostali jsme se do díry nula dva, a přestože jsme měli spoustu šancí v té třetí třetině, tak jsme gól dostali. Škoda, nicméně si nejsem jistý, jestli bychom si tu výhru vůbec zasloužili,“ připouštěl šternberský rodák, jemuž se doma pohupuje šest extraligových medailí. Dvě stříbrné se Spartou a čtyři zlaté s Třincem.

Z těžkých bitev v play off má bohaté zkušenosti, ví, že Oceláři nesmí panikařit. „Měli jsme vedení 3:0, teď je to na zápasy 3:2 a jedeme zpátky do Českých Budějovic. Asi si nikdo z týmu nemyslel, že je přejedeme čtyři nula na zápasy. Budějovice mají kvalitní tým a v play off nejsou pro nic za nic. Problém je v nás. Nebyli jsme teď schopní podat stoprocentní výkon od první do poslední minuty. To musíme změnit,“ upozorňoval 38letý veterán.

Čtvrtfinále play off: 5. zápas Třinec - České Budějovice

Ve čtvrtém utkání série dali Třinečtí jediný gól, v pátém po dvou třetinách úřadující mistři ztráceli 0:2. Na špatnou produktivitu reagoval na začátku třetí části pátého utkání za stavu 0:2 i trenér Zdeněk Moták. Rozbil elitní útok, do kterého posunul ze čtvrté formace Viliama Čacha, naopak reprezentant Daniel Voženílek putoval do třetí útočné řady. A oba dali gól.

Čacho po třiceti vteřinách třetí dvacetiminutovky snížil a o tři minuty později vyrovnal z přesilovky Voženílek. „Někdy je potřeba to trochu oživit to, dát tam nový impulz. Nevím, jestli to bylo tím, ale Vilo Čacho hned dal gól, dostali jsme se do tempa a vyrovnali jsme. Dneska to zafungovalo, ale bohužel jsme nebyli schopni to přetavit ve vítězný gól,“ připomněl Vrána, že poslední slovo měli hosté, jmenovitě Milan Gulaš.

Série se podruhé přesouvá na jih Čech (v úterý od 17.30 hodin), kde budou mít hokejisté Třince třetí mečbol. Vrána připomíná, že k jeho využití musí pětinásobný šampion výrazně přidat. „Nejsme tak produktivní, jak bychom mohli nebo jak bychom měli být a jsme si toho vědomi. Musíme hrát zodpovědněji, abychom nedostali o jeden gól více, než dáme. Mají výborného gólmana, hrají obětavě, dneska zablokovali spoustu střel, ale musíme se s tím porvat,“ poukázal Vrána.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Zleva Petr Vrána z Třince, Jáchym Kondelík z Českých Budějovic a Patrik Hrehorčák z Třince.

Třinec vyhrál čtyři poslední mistrovské tituly a z podobných obtíží se v minulosti dokázal vyhrabat. Naposledy v posledním finále, kdy nad Hradcem Králové vedli také 3:0 na zápasy (4:2, 2:1 v prodloužení, 1:0) a po dvou porážkách (1:2 v prodloužení, 0:3) následně sérii ukončili v šestém zápase (4:1).

Celou sérii odchytal Ondřej Kacetl. Nyní má důvěru Marek Mazanec. Vrána si ale nemyslí, že by změna v brankovišti výrazněji pomohla. „Ta naše hra, ať už je v bráně Mazi (Mazanec), nebo Káca (Kacetl), je postavená na nasazení a obětavosti všech hráčů a je jedno, kdo chytá. Marek podal skvělé výkony v prvních dvou zápasech a chytá výborně. Není to vždycky jen o gólmanovi. Je to o tom, jak k tomu přistoupíme a jak mu pomůžeme. A on nám to pak vrátí. Potřebujeme především hrát stoprocentně od startu až do konce zápasu,“ zdůraznil třinecký kapitán před šestým zápasem série.

Reklama