Hlavní obsah

Čacho za posun do elitní formace Třince poděkoval gólem. Ale nevyhráli jsme, takže byl k ničemu, štvalo ho

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obvykle nastupuje útočník Viliam Čacho ve třetí, někdy až ve čtvrté útočné formaci mistrovského Třince. V pátém utkání čtvrtfinálové série proti Českým Budějovicím ale 25letý slovenský hokejista přes porážku 2:3 prokázal, že může být zajímavou variantou i v elitním útoku obhájců trofeje.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Třinec - České Budějovice 1:2 (41. Čacho)Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Oceláři po dvou třetinách ztráceli na soupeře dva góly a v součtu se čtvrtým zápasem (1:4) na jihu Čech už přes devadesát minut čekali na vstřelený gól. To byl signál pro trenéra Zdeňka Motáka, aby zatřásl se sestavou. V play off neproduktivního Daniela Voženílka posunul do třetího útoku a na jeho místo vyslal právě Čacha, jenž mu za třicet vteřin poděloval snižující trefou.

„Trenéři chtěli dát mužstvu nějaký impulz, vyměnili několik hráčů. Je to pro mě čest hrát s takovými hráči (Martin Růžička a Andrej Nestrašil),jsem za to rád. I za ten gól. Ale nevyhráli jsme, takže byl k ničemu,“ svěřoval se Čacho.

Jeho gól ani vyrovnání Daniela Voženílka o tři minuty později v přesilové hře ale druhé porážce v řadě nedokázaly zabránit. O snížení v sérii na 2:3 na zápasy se v 56. minutě postaral Milan Gulaš. „Měli jsme v první třetině problémy s prací v našem obranném pásmu a ve třetí se to nějakým způsobem vrátilo,“ okomentoval klíčový moment utkání trenér Třince Moták.

Čtvrtfinále play off: 5. zápas Třinec - České Budějovice1/13

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

„Nechali jsme úplně volného hráče v předbrankovém prostoru. A byl to Milan Gulaš, který góly umí dávat,“ povzdychl si Moták.

Toho hodně štvalo, že se jeho tým místo náporu ve druhé třetině kvůli dvěma po sobě jdoucím čtyřminutovým oslabením prakticky polovinu třetiny bránil. „Ty dvě vyloučení na čtyři minuty zápas poznamenalo, to by se nám nemělo stávat. Místo, abychom hráli a byli silní na puku, tak jsme se bránili,“ říkal Moták.

„Ta druhá třetina rozhodla. Hráli jsme dlouho v oslabení a na konci toho druhého jsme dostali druhý gól. Nemůže se nám v play off stávat, že budeme hrát osm minut vkuse v oslabení. I když jsme se z toho pak vyhrabali, tak pak ujeli a dali gól na 2:3,“ líčil Čacho.

Třinec navíc ve třetí části nevyužil skoro minutovou přesilovku v pěti proti třem. „Třetí třetina byla z naší strany kvalitní. Bohužel jsme ale neproměnili (za stavu 2:2) přesilovku a byli jsme za to pak potrestaní. Takový je sport,“ ulevil si Moták.

Série se podruhé přesouvá do Českých Budějovic, kde budou mít obhájci mistrovské trofeje třetí mečbol. „Je to škoda, ale stále vedeme tři dva na zápasy, hlavy máme nahoře. Pořád nám chybí jedno vítězství, oni potřebují dvě. Jsme silný tým a pojedeme do Budějovic ukončit. A když to nezvládneme tam, tak to budeme chtít dokončit u nás,“ prohlásil rozhodně Čacho.

Zároveň ale upozornil, že už nesmí soupeři dát prostor ke snadnému skórování. „Už nemůžeme dělat talkové chyby v obraně jako dneska. Musíme hrát tady ten hokej, nechci to slovo říkat, jak to nazvali (v předkole minulé sezony nazval třinecký defenzivní styl litvínovský Nicolas Hlava buzerantským hokejem - pozn. aut.), čekat na šance a klidně vyhrát i jedna nula,“ pousmál se Čacho.

Reklama