Hlavní obsah

Novinka před nadcházející sezonou! Hokejové kluby budou hrát pohár

Před nadcházející sezonou hokejové extraligy se od 4. srpna do 22. září uskuteční nová pohárová soutěž. Hrát ji bude šestnáct účastníků; všech čtrnáct celků nejvyšší soutěže doplní prvoligové Kladno a Přerov.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

V základní skupině nového poháru se utkají i hokejisté Sparty a Kladna.

Článek

Soutěž se bude hrát pod názvem Generali Česká Cup. Vítěz získá jeden milion korun, poražený finalista si přijde na poloviční částku. Odměnu věnuje generální partner extraligy společnost Tipsport.

Hrát se bude od 4. srpna ve čtyřech čtyřčlenných skupinách. V nich odehrají týmy utkání dvoukolově každý s každým. Za výhru ve skupině budou tři body, za vítězství v prodloužení nebo po nájezdech dva body. Do čtvrtfinále (1A-2B, 1B-2A, 1C-2D, 1D-2C) postoupí dva nejlepší týmy z každé skupiny. Ve čtvrtfinále, semifinále i finále (15. a 22. září) odehrají týmy dvě utkání – domácí a venkovní.

Foto: Sport.cz

Logo poháru Generali Česká Cup.

Dále ve vyřazovací části postoupí tým s lepším skóre. Pokud bude skóre po dvou utkáních nerozhodné, bude po druhém utkání následovat desetiminutové prodloužení 4 na 4 a případně samostatné nájezdy (pět hráčů na každé straně). Utkání se budou vysílat v České televizi a O2 TV Sport.

Složení skupin Generali Česká Cupu
Skupina A:
Sparta Praha, Plzeň, České Budějovice, Kladno
Skupina B:
Liberec, Mladá Boleslav, Litvínov, Karlovy Vary
Skupina C:
Kometa Brno, Hradec Králové, Pardubice, Olomouc
Skupina D:
Třinec, Vítkovice, Zlín, Přerov

Pohár se v tuzemsku hrál už v letech 2000 až 2003 a 2007 až 2010 a byl rovněž přípravou na novou sezonu. Nyní vyvrcholí krátce po startu základní části extraligy, jejíž první kolo je naplánováno na 18. září.

Pohár, na jehož realizaci se zástupci extraligových klubů jednomyslně shodli, se bude pořádat i jako podpora celků nejvyšší soutěže, které kvůli pandemii koronaviru přišly o vyřazovací část sezony a tím tedy o značnou část příjmů.

„Věřím, že stejně jako hráči budou po vynuceném předčasném ukončení play off natěšení i fanoušci a utkání bude provázet dobrá atmosféra a nasazení na ledě i v hledišti navzdory opatřením, která, bohužel, ještě mohou v srpnu trvat," uvedl Marián Zelko, marketingový ředitel Generali České pojišťovny.

Reklama

Související témata: