Hlavní obsah

Novotnému se druhá domácí nula za sebou už prodraží

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hokejisté Mladé Boleslavi vyhráli i pátý domácí extraligový zápas v roce 2023, poslední dva dokonce s čistým kontem. Brankář Filip Novotný pouhé čtyři dny po Třinci vychytal na vlastním ledě také Olomouc, už čtvrtou nulu v sezoně ozdobil 28 zákroky.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář Mladé Boleslavi Filip Novotný maří šanci Jana Bambuly z Olomouce.

Článek

„Trochu se mně to podle sazebníku prodraží, ale to je v pohodě. Mančaft znovu zahrál fakt dobře dozadu. Hned první přesilovku jsme využili, to nám dalo klid na hokejky. Důležité byly veliká bojovnost i zlepšená koncovka. Dole se tabulka dost silně zahušťuje, takže zase cenné vítězství," vykládal Novotný.

„Dělali jsme maximum, aby Filip zapsal další nulu. Byla tam veliká defenzivní obětavost, kluci padali po hubě do střel. Bohužel jsme vyrobili i pár námazů, gólman to ale všechno lapil, takže klobouček," ocenil autor druhého boleslavského gólu Ondřej Najman, že Novotný podržel tým v klíčových momentech. „Díky němu nedostala Olomouc čuchnout," dodal.

Hanáci odjížděli z Boleslavi s prázdnou po dvou letech. „Chytal nám parádně brankář, zlomem byla ubráněná čtyřminutová přesilovka soupeře, který pak hodně otevřel hru, jak chtěli vyrovnat a my toho využili," těšilo asistenta domácího kouče Václava Pletku.

Reklama