Hlavní obsah

Nový ročník hokejové extraligy rozlosován! A hned na úvod dojde na opravdu třaskavou bitvu

Praha

Přestože za současné situace spojené s pandemií koronaviru nedokáže nyní nikdo s jistotou říct, jestli se příští ročník rozjede podle plánu, vedení hokejové extraligy už ale zveřejnilo rozlosování základní části pro nadcházející sezonu. A hned v prvním kole dojde v pátek 18. září na opravdu třaskavou bitvu! Nováček z Českých Budějovic totiž na svém ledě přivítá Hradec Králové. Před sedmi lety se přitom Mountfield kvůli sporům s městem přesunul i s celým kádrem z Českých Budějovic právě do Hradce Králové...

Foto: David Taneček, ČTK

Zleva Matěj Chalupa z Hradce Králové a Radek Pilař z Hradce Králové oslavují gól.

Článek

Liberec, který Prezidentský pohár získal v posledním nedokončeném ročníku, na úvod příští sezony vyzve Pardubice. Hned v prvním kole bude k vidění i souboj dvou posledních mistrů. Loňští šampioni z Třince se představí na ledě předloňských vítězů extraligy z Brna.

Základní část začne 18. září a skončí 7. března příštího roku, kdy bude nejpozději znám její vítěz a držitel Prezidentského poháru.

Reprezentační přestávky stanovila Mezinárodní hokejová federace IIHF na 24. – 30. srpna 2020, kdy by měly být sehrány České hokejové hry přesunuté vzhledem k pandemii koronaviru z letošní sezony, na 2. – 8. listopadu 2020 (Karjala), na 14. – 20. prosince 2020 (Channel One Cup) a na 8. – 14. února 2021 (Švédské hokejové hry).

Úvodní dvě kola hokejové extraligy 2020/21
Pátek 18. září - 1. kolo:
Kometa Brno - Třinec
Karlovy Vary - Mladá Boleslav
Plzeň - Sparta Praha
Vítkovice - Litvínov
Liberec - Pardubice
České Budějovice - Hradec Králové
Zlín - Olomouc
Neděle 20. září - 2. kolo:
Mladá Boleslav - České Budějovice
Pardubice - Plzeň
Olomouc - Liberec
Litvínov - Kometa Brno
Třinec - Karlovy Vary
Hradec Králové - Vítkovice
Sparta Praha - Zlín

Reklama