Hlavní obsah

Nový trenér pro Spartu? Pražané hledají i v zahraničí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fotbalová Sparta má kouče z Dánska, ta hokejová při hledání nástupce Pavla Patery zaměřila svoji pozornost kromě jiného také na sever Evropy. Novým trenérem by se spolu s bývalým obráncem Milošem Hořavou podle informací Sport.cz mohl stát šestapadesátiletý Švéd Hans Wallson. Ten letos v únoru sám ukončil angažmá v druholigovém klubu Björklöven, nyní by se mohl stěhovat do pražského klubu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Novým trenéren hokejové Sparty Praha by se mohl stát Miloslav Hořava (vpravo).

Článek

Hořava, jenž Spartu vedl v uplynulých třech sezonách (jen jednu však kompletně celou) spolu s Josefem Jandačem, by se návratu nebránil. Původně si však dal podmínku, že pokud by se jeho comeback zrealizoval, stalo by se tak jedině znovu s Jandačem po jeho boku. Nakonec je podle všeho ochoten plán změnit a v případě dohody by pracoval u pražského týmu se švédským parťákem.

Wallson už v cizině působil, když vedl jako hlavní kouč ve Švýcarsku ZSC Lions. Následně připravoval zmíněný Björklöven. Během kariéry se dočkal také řady týmových i individuálních ocenění. Dvakrát slavil ve švédské nejvyšší soutěži mistrovský titul, dvakrát byl rovněž ve Švédsku vyhlášen Trenérem roku.

Sparta má v hledáčku i Václava Varaďu, ale zde k dohodě zatím nedošlo. Zřejmě nejzásadnějšími důvody, které Varaďu podle Sport.cz brzdí, je to, že má nabídky ze Švýcarska a Švédska. Byť ze Skandinávie mělo jít „jen" o post asistenta, což necítí jako ideální volbu. Stejně tak Varaďa míní, že manažeři pražského klubu Petr Ton s Jaroslavem Hlinkou by raději viděli na místě kouče Miloslava Hořavu.

Reklama

  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice