Hlavní obsah

Oblíbený soupeř? V naší situaci nemáme žádného, glosoval Dietz výhru nad Olomoucí

Chomutov

Až do pětadvacátého zápasu čekal v probíhajícím ročníku extraligy hokejový obránce Stanislav Dietz na svůj první gól v sezoně. Pomohl jím k vítězství Chomutova nad Olomoucí 4:3 po samostatných nájezdech. „Snad se od toho odrazíme," přál si zkušený bek směrem k dalším bojům v soutěži.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Stanislav Dietz z Chomutova a Tomáš Rachůnek z Karlových Varů v akci během extraligového utkání.

Článek

Chomutovským Pirátům se celkově moc nedaří, nebezpečnou Olomouc jste ale porazili už podruhé v sezoně. Je to váš oblíbený soupeř?

To se takhle nedá říci. Vzhledem k našemu postavení na dně tabulky nevím, jestli vůbec máme nějakého oblíbeného soupeře. Asi ne. Ale jsme rádi, že jsme po výhře v Olomouci urvali s nimi doma aspoň dva body. Možná nám jejich styl nějak vyhovuje. Myslím, že jsme hráli dobře, i když třetí třetina nám moc nevyšla.

Ale nakonec máte dva body a přerušili jste sérii čtyř porážek. Ulevilo se vám?

Už jsme to moc potřebovali. Snad se od toho odrazíme.

Při absenci distancovaného Bretta Flemminga jste nastoupil v první obranné dvojici Chomutova s Bohumilem Jankem. Fungovala spolupráce podle vašich představ?

Potkali jsme se spolu už v žácích i juniorech Českých Budějovic. A mně se s ním nyní hrálo dobře, byl jsem spokojen. Netuším, jak on byl spokojený se mnou, ale snad nám to klapalo.

Co považujete za hlavní neduhy Pirátů?

Na vstřelené góly se moc nadřeme. Je to pořád dokola. Vedeme o dvě branky a zpravidla ztratíme zápas. Měli jsme proti Olomouci uhrát tři body, takže i výhra po nájezdech je v naší situaci svým způsobem další domácí ztrátou.

Na co se zaměříte během reprezentační přestávky?

Snažíme se být pozitivní. Pořád věříme, že se můžeme chytit a udělat nějakou šňůru vítězství. Nechceme se utápět v tom, že se nedaří. Podporujeme se a doufáme, že se to zlomí. V pauze můžeme mít relativně klidnější přípravu. Potrénujeme a snad to bude lepší.

Reklama

Související témata: