Hlavní obsah

Obránce Blain a útočník Jergl prodloužili smlouvy v Hradci Králové

Hokejový obránce Jérémie Blain a útočník Aleš Jergl prodloužili shodně o dva roky smlouvy s Hradcem Králové a budou v klubu působit až do konce sezony 2023/24. Devětadvacetiletý Kanaďan Blain přišel do Mountfieldu loni z pražské Sparty a o dva roky mladší Jergl na východ Čech zamířil před sezonou 2019/20 z Olomouce.

Foto: David Taneček, ČTK

Kanadský obránce Hradce Králové Jérémie Blain radující se se spoluhráči.

Článek

Blain je třetím nejproduktivnějším hráčem Hradce Králové v této sezoně s 18 body za šest branek a 12 asistencí z 24 zápasů. "Jérémie patří již druhým rokem k našim nejlepším obráncům, zejména co se týká ofenzivy. Navíc je to super kluk do kabiny a v Hradci Králové se mu velmi líbí. Proto pro nás bylo prioritou se s ním domluvit na nové smlouvě. Jednání s jeho agentem byla velmi korektní a poměrně rychle jsme dospěli k dohodě," řekl klubovému webu generální manažer východočeského klubu Aleš Kmoníček.

Blain má v české extralize za Spartu a Hradec Králové na kontě celkem 166 utkání a 82 bodů (29+53). V Evropě působí od roku 2016 a nejdříve hrál v mezinárodní rakouské lize EBEL za Villach a potom za Innsbruck. V roce 2010 jej ve 4. kole na 91. místě draftoval Edmonton, ale startu v NHL se nedočkal. Nastupoval v AHL za Chicago Wolves a Utica Comets i v ECHL za Idaho, Kalamazoo a Brampton.

Jerglovi patří s 19 body (7+12) z 24 utkání v klubové produktivitě druhé místo. Rodák z Kroměříže v domácí nejvyšší soutěži za Olomouc a Mountfield sehrál 270 utkání a zaznamenal 109 bodů (49+60).

"V letošní sezoně hraje Aleš opět v lajně s hráči, se kterými si rozuměl již v té předminulé, což je na jeho hře, ale i hře celého útoku jasně vidět. Patrné to je zejména na jeho dosavadní produktivitě. Je to hráč v nejlepších letech, chce i nadále v Hradci působit, takže dohoda byla velmi rychlá," prohlásil Kmoníček.

Pokračuje v tvorbě kádru na příští ročník. "Do této chvíle můžeme být spokojeni s našimi výkony i se směrem, kam se naše hra ubírá. Z tohoto důvodu máme eminentní zájem na udržení týmu i pro další období. V tuto chvíli probíhají jednání i s dalšími hráči současného mužstva a samozřejmě také sondujeme hráčský trh ve vztahu k příští sezoně," dodal Kmoníček.

Reklama