Hlavní obsah

Obránce Zile bude i v příští sezoně hrát za Litvínov

Hokejový obránce Kristaps Zile bude i v příští sezoně hrát za extraligový Litvínov. Severočeský klub uplatnil na pětadvacetiletého lotyšského reprezentanta opci. Verva o tom informovala na oficiálním webu.

Foto: Profimedia.cz

Kristaps Zile bude i v příští sezoně hrát za extraligový Litvínov.

Článek

"Kristaps se v Litvínově rychle adaptoval. Po celý rok předváděl poctivé výkony a patřil k nejobětavějším obráncům klubu. Pracoval výborně a tím si zasloužil uplatnění opce," uvedl generální ředitel Pavel Hynek.

Zile přišel do Litvínova před rokem ze švédského Örebra a včetně play off odehrál 53 utkání s bilancí dvou branek a 16 asistencí. "Celou sezonu prokazoval vysokou a velmi vyrovnanou výkonnost oběma směry. Do obrany i v útoku. Nejen ve hře, ale i mimo led ukázal velmi dobrý charakter. Uplatnit opci na něj byla za nás trenéry jedna z priorit," řekl hlavní trenér Karel Mlejnek.

Účastník čtyř světových šampionátů a loňských olympijských her v Pekingu je třetí hráčem, o jehož pokračování v Litvínově klub po sezoně informoval. Vedle Zileho Severočeši uplatnili opci i na útočníka Nicolase Hlavu, novou roční smlouvu podepsal obránce Patrik Demel.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.