Hlavní obsah

Obranu Sparty vyztužil kanadský bek Irving, bývalá opora Litvínova

Aktualizováno

Novou posilou hokejistů Sparty je kanadský obránce Aaron Irving. Do extraligy se vrací po roční odmlce, v letech 2020 až 2022 hájil dvě sezony barvy Litvínova. K Pražanům se sedmadvacetiletý Irving připojí během letní přípravy. Klub o jeho příchodu informoval na webu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Aaron Irving se dohodl s pražskou Spartou

Článek

"Moc se těším! Sparta je nejen v evropském hokeji pojem a je mi ctí, že mohu být její součástí," prohlásil Irving.

Edmontonský rodák Irving, jenž během zámořské části kariéry okusil i AHL, hrál po odchodu ze severu Čech za Saipu a ročník dokončoval v Davosu. Za Saipu nastoupil do 42 utkání a připsal si 23 bodů za pět branek a 18 asistencí, v dresu Davosu stihl včetně play off 16 startů a tři nahrávky.

Vedle finské a švýcarské ligy nasbíral Irving zkušenosti rovněž ve švédské či norské nejvyšší soutěži. V extralize má na kontě včetně vyřazovacích bojů 107 odehraných zápasů a 43 bodů díky 22 gólům a 21 přihrávkám.

"O Aarona Irvinga jsme měli zájem už v uplynulé sezoně. Je to velice kvalitní bek se zajímavými zkušenostmi, navíc pravák, kterých je nedostatek. Věříme, že do našeho týmu skvěle zapadne," uvedl člen klubového představenstva Tomáš Divíšek, který je zodpovědný za sportovní úsek.

Reklama

Související témata: