Hlavní obsah

Velká ztráta pro Spartu, přichází o útočníka reprezentace

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hokejová Sparta přichází o jednu ze svých opor. Přestože reprezentační útočník David Tomášek měl s pražským klubem platný kontrakt ještě na nadcházející dvě sezony, rozhodl se její 27letý odchovanec využít klauzuli ve smlouvě o odchodu do zahraničí. Účastník právě skončeného MS míří do švédského Färjestadu, jemuž se upsal na rok.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

David Tomášek opouští Spartu.

Článek

Přestože během turnaje v Rize a Tampere tvrdil, že ještě nic podepsaného není a plně se soustřeďuje na národní tým, zvěsti o Tomáškové konci ve Spartě se ukázaly jako pravdivé.

„Rozhodl jsem se pro odchod do zahraničí, beru to jako další velkou výzvu v kariéře. Se Spartou se loučím jenom v dobrém, máme výborné vztahy. Věřím, že se zase vrátím," hlásí nyní Tomášek, jenž v základní části uplynulé sezony nasbíral 37 bodů (15+22) ve 47 zápasech a v šesti duelech play off přidal gól a asistenci. Na MS pak Tomášek zapsal v sedmi utkáních čtyři asistence.

Švédská nejvyšší soutěž bude jeho třetím zahraničním evropským angažmá, v minulosti už si vyzkoušel elitní liga ve Finsku za Jyväskylä a KHL za Chabarovsk.

„Nechtěli jsme Davidovi bránit, aby dál rozvíjel svou skvěle rozjetou kariéru. Využil klauzuli ve smlouvě a my mu samozřejmě přejeme hodně štěstí. Je to pro něj další krok. Doufáme, že se naše cesty jednou znovu protnou," uvedl člen představenstva a sportovní ředitel klubu Tomáš Divíšek s tím, že Sparta dotahuje i příchody, o nichž by mělo být jasno v nejbližších dnech.

Podle informací Sport.cz je ve hře návrat jiného reprezentačního forvarda Filipa Chlapíka. Ten má sice i pro příští sezonu platný kontrakt ve švýcarském Ambri-Piotta, v červnu ale čeká narození druhého potomka a nebránil by se comebacku do Sparty.

Reklama