Hlavní obsah

OBRAZEM: Hořava se jal zachraňovat Spartu. Podívejte se, jak vedl čtvrteční zavřený trénink

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V noci se vrátili z dalekého Třince, kde utrpěli šestou extraligovou porážku v řadě, už ve čtvrtek dopoledne vyjeli hokejisté Sparty na led znovu, tentokrát ke tréninku v pražských Holešovicích. A poprvé už pod vedením (staro)nového hlavního trenéra Miloslava Hořavy, který v úterý po deseti dnech nahradil odvolaného Pavla Pateru. Jak Hořavův comeback do pražského klubu vypadal, se můžete podívat v přiložené fotogalerii.

Foto: HC Sparta Praha / Vladimír Koča

Miloslav Hořava na tréninku Sparty.

Článek
Fotogalerie

Na hlavu si nasadil pro něj v tréninku tolik typický kulich s bambulí, na krku se mu houpal provázek s píšťalkou, kterou častokrát používal. A Hořavovy hlasité pokyny se rozléhaly v prázdné Sportovní hale, že musely být slyšet snad až k šatnám, jak napovídají videa zveřejněná na sparťanském Instagramu.

Trénink proběhl za zavřenými dveřmi, novináři na něj neměli přístup, výjimku tvořil jen klubový fotograf. Hořava chce mít klid na práci, vždyť už v pátek ho čeká obnovená premiéra na střídačce Sparty na ledě Karlových Varů.

Jestli něco dělám špatně 16 let, musím do toho říznout. Diskuse o Spartě v pořadu Příklep.Video: Sport.cz

Na čtvrteční přípravě ještě nebyl přítomen Hans Wallson, který by se měl stát Hořavovým asistentem. Šestapadesátiletý Švéd, jenž ve své trenérské kariéře dvakrát dotáhl Skellefteu k titulu švédského mistra (2013 a 2014) by se měl ke Spartě připojit v pondělí, nebo úterý.

Ve čtvrtek Hořavu na ledě doplnili trenér brankářů Petr Přikryl a sportovní ředitel Petr Ton se sportovním manažerem Jaroslavem Hlinkou, kteří oba stáli na střídače ještě spolu s trenérem klubového dorostu Františkem Ptáčkem jako dočasné řešení v prohraných zápasech s Pardubicemi a v Třinci.

Reklama

  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín