Hlavní obsah

Olomouc bez Krejčího? Pro nás dobře, pro lidi už méně, usmíval se kamarád Vrána

Hokejisté Olomouce si v Třinci poprvé v sezoně vyzkoušeli, jak se jim bude hrát, pokud útočník David Krejčí v únoru odcestuje reprezentovat na olympijské hry do Pekingu. A dobře nedopadli. Bez hvězdného útočníka, kterého do utkání nepustilo zranění, dali gól pouze v přesilovce a padli 1:5, když třetí část prohráli 0:4.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Třinecký střelec dvou gólů Andrej Nestrašil jásá. Vlevo David Škůrek a brankář Olomouce Jan Lukáš.

Článek

„Pro nás dobře, že nebyl. David je hráč špičkových kvalit, který dokáže šance proměnit i tvořit. Z tohoto pohledu jsme byli rádi, když jsme ho neviděli v sestavě. Ale je to kamarád, výborný hokejista, škoda především pro lidi, že nehrál. Doufám, že bude brzy zpátky," svěřoval se třinecký kapitán Petr Vrána.

Krejčího v prvním útoku Olomouce nahradil Slovák Silvester Kusko, v elitní přesilovkové sestavě pak jeho místo zaujal Jakub Navrátil. Bodově ale největší hvězdu týmu na ledě úřadujícího mistra nahradit nezvládli.

„Chystali jsme se, že přijede a bude nás trápit v přesilovkách. Vůbec nevím, co má. Musím mu napsat a zeptat se ho," vykládal kapitán Třince, jenž s Krejčím hokejově vyrůstal na šternberském zimáku.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Zleva Tomáš Marcinko z Třince a Rostislav Olesz z Olomouce.

Tehdy vůbec netušil, že oba jednou okusí nejkvalitnější hokejovou soutěž světa a obléknou dres některého jednoho z týmů NHL. „Tohle nenapadlo ani jednoho z nás, i když jsme si to samozřejmě oba přáli," pousmál se 36letý Vrána, jenž v šestnácti zápasech sezony 2008/2009 oblékl dres New Jersey Devils a vstřelil jeden gól.

Krejčí v NHL vydržel patnáct sezon. Za Boston Bruins odehrál 962 utkání (215+515) a v sezoně 2010/2011 v jeho dresu zvedl nad hlavu Stanleyův pohár pro vítěze play off NHL.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

David Krejčí hokejistům Olomouce v Třinci citelně chyběl.

„Co David v NHL dokázal je úžasné. Zrovna dneska jsme se o tom bavili, klobouk dolů, co dokázal v Americe. Prosadil se v Bostonu, legendárním týmu, vybudoval si pozici. Strašně dlouho si držel standard, pořád podával solidní výkony. To samé v play off, vždycky byl vidět. Je úžasné, že kluk z malého města to dotáhl až na špičku našeho hokeje," chválil Vrána o jedenáct měsíců mladšího kamaráda.

Třinci pomohl zvýšený hlas i štěstí

I bez Krejčího Olomouc na ledě mistrovského Třince dlouho držela naději na bodový úspěch. I proto, že Třinečtí se čtyřicet minut trápili podobně, jako v minulém kole ve Zlíně, kde prohráli v prodloužení 1:2. Probudil je až zvýšený hlas Václava Varadi ve druhé přestávce a šťastný druhý gól Nestrašila zkraje třetí části.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Třince Václav Varaďa.

„Drželi se na kotouči, jejich beci dobře rozehrávali puky, nezbavovali se jich, nezahazovali je a byli schopni se dostávat do přečíslení. Dobře druhou třetinu odehráli lépe než my. My jsme byli trošičku nervózní. Ani nevím proč. Ten trochu šťastný gól, kdy to trefilo Andyho do ruky nás uklidnil. V přesilovce jsme pak odskočili o dva a konec si už pohlídali," popisoval třinecký kapitán.

Reklama

Související témata: