Hlavní obsah

K. Vary - Olomouc 0:3Olomoučtí hokejisté vyhráli v Karlových Varech, Lukáš má pátou nulu v sezoně

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Nahodil 0 : 1
20. Navrátil 0 : 2
37. Knotek 0 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Olomouce zvítězili v utkání 30. extraligového kola na ledě Karlových Varů 3:0. Západočeši nedosáhli doma na body počtvrté za sebou a jsou i nadále jasně nejhorším týmem soutěže v zápasech před svými diváky. Hanáci venku uspěli po sérii čtyř porážek. Brankář vítězů Jan Lukáš uhájil již pátou nulu v probíhajícím ročníku.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Brankář Olomouce Jan Lukáš v Karlových Varech.

Článek

Po sérii neúspěchů sáhli trenéři karlovarské Energie razantním způsobem ke změnám v sestavě, kde oproti předchozím zápasů nezůstala prakticky žádná z útočných formací ve stejném složení. Zároveň se dnes také domácím fanoušků představila již druhá akvizice z Finska, a to útočník Juusola, který nastoupil ve třetí formaci společně s Grígerem a Kofroněm.

Tým Energie sice začala aktivněji, když si v úvodních osmi minutách vytvořil dvě slibné příležitosti Gríger, avšak bez brankového efektu. Na druhé straně to byla Olomouc, která v 10. minutě prakticky z prvního vážnějšího výpadu otevřela díky Nahodilově bekhendové dorážce skóre.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Potyčka mezi hráči Karlových Varů a Olomouce.

Po sérii vyloučení, kdy domácí dostali šanci hrát 21 sekund ve čtyřech proti třem, se na konci úvodního dějství dostali ke slovu opět hráči z Hané - ve 20. minutě nahození Pláška od modré čáry šikovně za Lukešova záda tečoval Navrátil a po potvrzení jeho zásahu videorozhodčím mohli hosté slavit navýšení vedení na dvě branky.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Olomoučtí se radují z gólu v Karlových Varech.

Karlovarským hráčům ve druhé třetině nedodala potřebný herní impulz ani výměna brankářů, když Lukeše vystřídal Habal. Oku nepříliš lahodící hra, jež byla rozkouskována častými vyloučeními a řadou šarvátek z obou stran, pokračovala i v této části hry.

Hráči Energie marně dobývali obranný val hostů ve středním pásmu a když už prošla Rachůnkova střela k brance Lukáše, zastavila ji pravá tyč. Na druhé straně svěřenci kouče Tomajka opět z minima vytěžili maximum. Ve 37. minutě krátkou přesilovku čtyř proti třem bleskově využil Knotek po ideální Nahodilově nahrávce.

S přehledem hrající Olomouc v čele s výborným Lukášem v brance a také díky obětavé hře v obranném pásmu si ve třetí třetině tříbrankové vedení již s přehledem pohlídala a nedala domácím šanci utkání nějakým způsobem zdramatizovat.

30. kolo hokejové extraligy:
HC Energie Karlovy Vary - HC Olomouc 0:3 (0:2, 0:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 10. Nahodil (Orsava, Mareš), 20. Navrátil (Plášek, Mareš), 37. J. Knotek (Nahodil, Orsava). Rozhodčí: Horák, Šindel - Brejcha, Gerát. Vyloučení: 7:7. Využití: 0:1. Diváci: 2803.
Karlovy Vary: Š. Lukeš (21. Habal) - Pulpán, Huttula, Stříteský, Bartejs, Havlín, A. Rulík - O. Beránek, Černoch, Koblasa - Koffer, Hladonik, T. Rachůnek - Kofroň, Gríger, Juusola - Kružík, Jiskra, Redlich. Trenér: Bruk.
Olomouc: Lukáš - T. Galvas, Ondrušek, A. Rutar, Mareš, Řezníček, Švrček - Bambula, J. Knotek, J. Káňa - Orsava, Nahodil, Klimek - Navrátil, Kusko, Plášek - Olesz, Strapáč, Kunc. Trenér: J. Tomajko.

Reklama