Hlavní obsah

Ondřej Kovařčík se vrátil vítězným gólem. Po prvním střídání jsem myslel, že nemám nohy, smál se

Třinec

Skvělý návrat do třinecké sestavy zažil Ondřej Kovařčík. Po pětizápasové pauze se na výhře nad Kometou 4:1, podílel gólem a přihrávkou. „Po prvním střídání jsem se cítil, jako by mě přejel parní válec. Ten gól mi hodně pomohl," liboval si starší z bratrů Kovařčíků po čtvrté výhře Třince nad Brnem v sezoně. „Hrají hokej, nemusíme do nich bušit, to nám sedí," dodal autor vítězné branky.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Zleva Jakub Valský z Brna a Ondřej Kovařčík z Třince.

Článek

Brno jste porazili podruhé v tomto týdnu. V Brně těsně, tentokrát o tři góly. Co rozhodlo?

Bylo hodně důležité, že jsme dokázali rychle zareagovat na jejich gól v přesilovce, a ještě v téže minutě vyrovnat. Do přestávky jsme to překlopili a po třetím gólu už jsme hru kontrolovali.

Brno mělo šest přesilovek, využili jedinou. Položili jste základ k výhře v ubráněných oslabeních?

Hlavně ve druhé části jich bylo několik a bylo to hodně rozhárané. Kouba (Jakub Štěpánek) ale chytal výborně. K němu se přidali i ostatní kluci, kteří výborně blokovali střely. To bylo důležité.

Jak jste se cítil po pětizápasové pauze?

Po prvním střídání jako kdyby měl přejel parní válec. Člověk může trénovat, jak chce, ale po prvních dvou střídáních jsem říkal, že nemám nohy. Hodně mi pomohl ten gól, který jsem vstřelil. Pak už se mi hrálo daleko lépe

Kvůli čemu jste absentoval?

Měl jsem natažený přitahovač, musel jsme si dát pauzu, protože to nebylo vůbec příjemné. Snažil jsem se rychle dostat do tempa, ale ze začátku to bylo hodně těžké.

S Brnem jste se utkali podruhé v jednom týdnu. Rezonovalo emotivní úterní utkání v kabině?

Už jen proto, že jsme s nimi hráli před pár dny, tak v kabině nějaké dozvuky byly. Něco jsme četli i v novinách na rozhodčí. Ale s Brnem to je pokaždé vyhrocené. Má to náboj.

Nečekali jste, že poté co v úterý utkání ztratili v poslední minutě, budou Brňané více nažhavení?

Asi byli trochu skleslí z toho, že jsme to otočili. Začali dobře, ale po třetím gólu už jsme hru kontrolovali a oni byli z vývoje asi trochu zaskočení.

Brno jste porazili i počtvrté v sezoně. Čím to je?

Hrají otevřený hokej, který nám zřejmě vyhovuje. Nehrají žádného zanďoura, tak do nich nemusíme bušit.

Vyhráli jste potřetí za sebou za tři body. Je slabší období definitivně pryč?

Věříme v to. Nedařilo se nám střílet branky, teď ale cítím z týmu zdravé sebevědomí. Doufám, že tu lehkost v zakončení přeneseme i do dalších zápasů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články