Hlavní obsah

Osmnáctiletý obránce Dvořák odešel z Liberce do zámoří

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hokejový obránce Jakub Dvořák odešel z extraligového Liberce do juniorské zámořské soutěže WHL, kde bude hrát za tým Swift Current Broncos. Kanadský klub angažování osmnáctiletého beka oznámil na svém webu.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Ilustrační foto

Článek

Dvořák patří mezi talenty českého hokeje, loni jej ve druhém kole draftovalo Los Angeles a následně s Kings podepsal i nováčkovskou smlouvu. Sezonu začal v mateřském klubu a do poloviny prosince si připsal 19 startů v extralize, ve kterých vstřelil dvě branky a přidal asistenci.

Následně ale na vlastní žádost přestal do soutěžních zápasů nastupovat a z osobních důvodů se vzdal nominace na juniorské mistrovství světa, na které jej chtěl kouč Patrik Augusta nominovat. Nyní se Dvořák, jenž byl v minulé sezoně kapitánem reprezentace do 18 let, přesunul do zámoří.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.