Hlavní obsah

Osobní útoky na trenéra Jandače do médií nepatří, uznal Ševc. Omluvu ale nepřidal

Po druhé třetině pondělního třetího finálového duelu i po jeho skončení to přepískl. Liberecký hokejový obránce Martin Ševc slovně napadl kouče Sparty Josefa Jandače, o němž mluvil jako „o trenérovi z leknutí“ nebo „o paní Jandačové“. Lodivod Bílých Tygrů Filip Pešán svému svěřenci doporučil, aby se Jandačovi za své výroky omluvil. Čtyřiatřicetiletý zadák uznal, že z něj mluvily emoce, omluvu ale nepřidal.

Foto: Profimedia.cz

Obránce libereckých Bílých Tygrů Martin Ševc.

Článek

„Takhle se jako klub navenek prezentovat nechceme. A Martin to ví. Jako jeden z mnoha neunesl (pondělní) zápas," říkal po úterním čtvrtém finále, které Tygři vyhráli 4:1 a srovnali stav série na 2:2, Filip Pešán v rozhovoru pro Českou televizi na adresu Ševce. A zároveň mu doporučil, aby se Jandačovi omluvil.

„Útoky v osobní rovině do finále nepatří. Martin jednoznačně souhlasil, že s omluvou za Pepou dojde," dodával Pešán.

Jenže tak se nestalo. Ševc si je vědom, že se nechal unést, za Jandačem ale s omluvou nepřišel. „S časovým odstupem uznávám, že ze mě v tu chvíli mluvily emoce. Každý zápas prožívám a teď v play off to není jen o jednom zápase, ale o celých sériích. Člověka nadzvedne, když mezi finálovými bitvami čte v novinách, jak trenér našeho finálového soupeře poukazuje na fakt, že nám snad rozhodčí nadržovali ve čtvrtfinále i v semifinále," prohlásil pro oficiální stránky libereckého klubu.

Ševc: Sparta s námi nechce hrát hokej

A odmítá, že by Severočechům ve vyřazovacích bojích rozhodčí připískávali. „Obě ty série jsme zvládli naší hrou, nikoliv výroky rozhodčích. Přišlo mi ze strany Sparty zbytečné nebo spíš tendenční na to poukazovat," pokračuje Ševc, jemuž se naopak nelíbí, jak Jandač vysvětlovat kopnutí bruslí Lukáše Klimka do Dernera ve druhém finálovém utkání, za které útočník Sparty obdržel trest ve hře a následné i pětizápasovou stopku od disciplinární komise.

„Myslím, že takové kopnutí bruslí neomlouvá ani předcházející zákrok. Po něčem takovém by měla následovat snad jen omluva. Stejně tak mi přišlo vypočítavé veto na rozhodčího Šindlera, který, myslím si, druhý zápas odpískal dobře. Sparta s námi zkrátka nechce hrát hokej. Přeje si kouskovat hru. Tohle všechno se ve mně po třetím zápase, který se nám navíc nevydařil, sečetlo a já neudržel nervy. Co se týká mých dalších osobních útoků na trenéra Jandače, uznávám, že toto do médií nepatří," zakončuje Ševc.

I Jandač po úterním duelu přiznal, že jej Ševc nekontaktoval. „Nemluvil jsem s ním, nemám ani důvod. Pro mě je trošku pod úroveň se o tomto vůbec bavit. Vůbec to sem nepatří. Respektuju soupeře, respektuju hráče a nikdy se nebudu takhle vyjadřovat. Vím, že (Ševc) má spoustu medailí na krku. Já jsem ale rád, že mám na krku hlavu," rýpl si v ČT do obránce, jenž má na svém kontě čtyři tituly ze švédské nejvyšší soutěže.

Který hokejový tým získá letos mistrovský titul?
Bílí Tygři Liberec
64,7 %
Sparta Praha
35,3 %
Celkem hlasovalo 25044 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Pavouk - Extraliga play off 2016

  • Předkolo

  • Chomutov - logo Chomutov Brno - logo Brno
    3 : 1
  • PSG Zlín - logo PSG Zlín Třinec - logo Třinec
    3 : 2
  • Čtvrtfinále

  • Liberec - logo Liberec Chomutov - logo Chomutov
    4 : 0
  • Mladá Boleslav - logo Mladá Boleslav Hradec Králové - logo Hradec Králové
    4 : 2
  • Sparta - logo Sparta Zlín - logo Zlín
    4 : 1
  • Plzeň - logo Plzeň Olomouc - logo Olomouc
    4 : 1
  • Semifinále

  • Liberec - logo Liberec Mladá Boleslav - logo Mladá Boleslav
    4 : 0
  • Sparta - logo Sparta Plzeň - logo Plzeň
    4 : 2
  • Finále

  • Liberec - logo Liberec Sparta - logo Sparta
    4 : 2