Hlavní obsah

Pardubice hlásí velký návrat! Přichází český reprezentant a majitel medaile z MS

Hokejové Pardubice hlásí obrovskou posilu do defenzivních řad! Do Dynama se po dlouhých devíti letech vrací dvaatřicetiletý reprezentační obránce Jakub Nakládal, který Východočechům v roce 2010 pomohl k extraligovému titulu. Majitel bronzové medaile z MS 2011 podepsal s klubem tříletý kontrakt.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Nová posila hokejistů extraligových Pardubic Jakub Nakládal podepisuje smlouvu na tiskové konferenci 17. června 2020 v Pardubicích. Vlevo je předseda představenstva klubu Ondřej Heřman.

Článek

„Už když jsem před devíti lety odcházel, říkal jsem, že se jednou nechci vracet nikam jinam než právě do Pardubic. Sebe v jiném dresu (v Česku) jsem si nedokázal představit. Mám radost, že ten okamžik teď přišel a moc se těším," prohlásil Nakládal na středeční tiskové konferenci Dynama, na níž byl představen jako posila klubu.

Nakládal si po svém odchodu z Pardubic v roce 2011 vyzkoušel ruskou KHL za Ufu, Spartak Moskva, pražského Lva a Jaroslavl v níž působil poslední tři sezony.

Účastník zimních olympijských her 2018, Světového poháru 2016 a třech světových šampionátů nastupoval v sezoně 2015/16 za Calgary, o ročník později odehrál v NHL i tři zápasy za Carolinu. V sezoně 2014/15 hrál finskou nejvyšší soutěž za TPS Turku.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Nová posila hokejistů extraligových Pardubic Jakub Nakládal.

Za jeden z klíčových důvodů návratu Nakládal označil i změnu majitele v pardubickém Dynamu, v němž v minulém týdnu získal většinový podíl podnikatel Petr Dědek.

„Klub se tím ustálil a vím, že teď to dává nějaký smysl a Pardubice mají i nějaké cíle. Ne jako v minulé sezoně, kdy bojovaly o udržení v extralize," uvedl Nakládal, jenž se zatím připravuje individuálně s osobním koučem a k týmu by se měl připojit 18. nebo 19. července.

„Od Jakuba si slibujeme, že stabilizuje naši obranu. Je velmi ambiciózní, taky chce titul, takže je u nás na správné adrese," neskrývá Dědek nadšení z dohody s královehradeckým rodákem.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Nový většinový majitel hokejového klubu HC Dynamo Pardubice Petr Dědek vystoupil na tiskové konferenci

Pardubice, které budou mít na příští sezonu rozpočet 150 milionů korun, což je na extraligu nadstandardní číslo, by v následující sezoně rády hrály do šestého místa. S posilováním po příchodu Nakládala ještě nekončí. „Tým ještě budeme doplňovat. Koukáme ještě po jednom či dvou útočnících. Nikam ale nepospícháme, vyčkáváme," doplnil Dědek.

Reklama

Související témata: