Hlavní obsah

Pardubice jako první loupily v Ostravě. Tohle nebolí, byla to velká show, mínil trenér poražených

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Osm domácích výher za tři body z osmi pokusů na straně druhých Vítkovic, deset vítězství v řadě pro lídra z Pardubic. Už před úvodním buly dohrávky 21. kola hokejové extraligy bylo jasné, že jedna ze dvou sérií pokračovat nebude. A protože v nájezdech Tomáš Zohorna rozhodl o výhře hostů 5:4, skončila ta domácí. „Taková porážka nebolí. Byla to obrovská show pro lidi, výborný zápas proti skvělému soupeři," usmíval trenér Vítkovic Miloš Holaň.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Brankář Vítkovic Aleš Stezka a autor vítězného gólu Tomáš Zohorna z Pardubic.

Článek

Když se zatím nejúspěšnější týmy v soutěži střetly na východě Čech v sezoně poprvé, radovali se domácí z těsného vítězství 2:1, v ostravské odvetě vidělo 6542 diváků stejný počet branek už za osm minut.

Přestřelku odstartoval ve 40. vteřině vítkovický Rastislav Dej, hosty ale brzké inkasování nezlomilo. Spíše naopak. Za sedm minut propálil Stezku po buly obránce Tomáš Dvořák, který z dalšího útoku svůj kousek, tentokrát po nájezdu z levé strany, zopakoval. „Rychlý gól byl nepříjemný, ale naštěstí jsme to otočili," vykládal obránce, který za pětadvacet vteřin úvodní třetiny vstřelil tolik gólů, jak v dosavadních dvaceti předchozích zápasech. „Asi poprvé v kariéře. V jednom střídání jsem dva góly nedal určitě nikdy," culil se.

Ve druhé části se po gólu Roberta Kousala na 4:2 zdálo, že Pardubičtí nabírají definitivně vítězný směr. Obzvláště, když domácí podruhé v utkání nevyužili přesilovkou v pěti proti třem. I domácí ale našli svého dvougólového střelce. Byl jim právě Dej, jenž přestože faulován Dvořákem snížil a nastartoval jak ochozy, tak spoluhráče.

Výsledkem bylo vyrovnání Bukartse na 4:4. „Nevypadalo to s námi dobře, ale nikdo na střídačce to nezabalil. Byl to souboj o čelo tabulky. Nechtěli jsme to vzdát," uvedl slovenský útočník, který tři ze svých čtyř letošních gólů vstřelil do pardubické branky.

Přestřelka ustala ve třetí části, z nasazení hokejisté ale neslevili. Zářili gólmani, Vítkovický Aleš Stezka, a především Roman Will, jenž vychytal hostům druhý bod v nájezdech. „Ten zápas měl všechno, náboj, hodně gólů, hrálo se nahoru dolů, muselo se to líbit," říkal Dvořák, jehož tým má po jedenáctém vítězství v řadě na čele tabulky na druhé Vítkovice náskok sedmi bodů.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice