Hlavní obsah

Pardubice - Sparta 4:2Pardubice porazily Spartu 4:2 a po čtyřech kolech mají tři body

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Broš 0 : 1
9. Rákos 1 : 1
23. Langhammer 1 : 2
23. Snopek 2 : 2
29. Píša 3 : 2
56. Ondřej 4 : 2

Hokejisté Pardubic porazili ve 21. kole extraligy Spartu a po čtyřech předešlých duelech tak získali plný počet tří bodů. Pražané naopak po stejné době vyšli poprvé bodově naprázdno.

Článek

Svižný nástup obou týmů obstaral začátek utkání mezi tradičními rivaly. Pardubice i Sparta vsadily na útočnou kartu, poprvé v této sezoně vyprodaný stadion se bavil pohledným hokejem. Na změnu skóre se na východě Čech nečekalo dlouho, hned v 6. minutě zafungovala spolupráce Kratěna - Broš, po jejichž souhře se hosté dostali do vedení.

Moeller však záhy dokázal srovnat krok. Rákos, jenž se objevil v Koukalově formaci, o dvě minuty později usměrnil Kolářovu přihrávku přesně za gólmana Pöpperleho. V dalších minutách prvního dějství se oba celky střídaly v neproměňování šancí. Sparťany musela mrzet promarněná šance kapitána Výborného v 11. minutě, Pardubičtí zase pohrdli čtyřmi přesilovkami v úvodní dvacetiminutovce.

Pražanům se povedl nástup do druhé třetiny, hned po 137 sekundách skórovali v přesilovce po Divíškově vyloučení, když Langhammer dorazil Ptáčkovu střelu od modré. Hosté nevedli ani půlminutu, protože kapitánu Snopkovi vyšlo nahození od modré čáry, které nešťastně tečoval sparťan Hanzlík.

Domácí byli v prostřední dvacetiminutovce mírně aktivnější, o čemž svědčí poměr střel 15:11, hosté si často pomáhali fauly. Východočechům se však ve hře v převaze nedařilo. Do vedení se tak Moeller dostal ve hře pět na pět, ve 29. minutě se ke střele od modré čáry dostal Píša a propálil vše včetně brankáře Sparty.

Hra se pak začala otáčet, Východočeši se zatáhli, naopak Sparta se častěji zabydlovala v pardubické defenzívě. V těchto momentech držel domácí gólman Lašák. Zajímavou šanci měl 46. minutě hostující Ptáček, ale jeho střelu zblokoval Rákos.

Definitivní klid na pardubické hokejky přinesla Ondřejova branka v 56. minutě po perfektním pasu od Cetkovského zpoza branky. Pro hráče s číslem 73 to byla první trefa v této sezoně. Moeller si nenechal nabyté vedení vzít a dovedl zápas, který opepřila potyčka mezi Kolářem a Langhammerem, do vítězného konce.

Moeller Pardubice - Sparta Praha 4:2 (1:1, 2:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 9. Rákos (Nakládal, Kolář), 23. Snopek (Divíšek, Pivko), 29. Píša (Cetkovský), 56. Ondřej (Cetkovský) - 6. Broš (Kratěna), 23. Langhammer (Ptáček). Rozhodčí: Jeřábek - Křivský, Guth. Vyloučení: 7:12. Využití: 0:1. Diváci: 10.194 (vyprodáno).
Pardubice: Lašák - Píša, Čáslava, Snopek, Štrbák, Nakládal, Havíř - Cetkovský, Pucher, Ondřej - Tvrdík, Divíšek, Pivko - Kolář, Koukal, Rákos - Bláha, Semorád, Zohorna. Trenéři: V. Sýkora a Seidl.
Sparta: Pöpperle - Černošek, Gulaši, Ptáček, Jerofejevs, L. Procházka, Jan Hanzlík, Cunik - D. Výborný, Broš, Kratěna - Melichárek, Langhammer, Látal - Mrňa, Podlešák, Hromas - Hrdel, Mikulík, Krätzer. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.

Reklama

Související témata: