Hlavní obsah

Pardubice se v posledních minutách sebraly, z Varů mají bod

KARLOVY VARY

Hokejisté Pardubic vydřeli bod v Karlových Varech na poslední chvíli. Už to vypadalo, že i čtvrtý vzájený zápas obou týmů v sezóně vyhraje domácí tým, ale Pardubice dvěma góly v posledních sedmi minutách vyrovnali na 2:2 a skóre už se v prodloužení nezměnilo. Úřadující mistr přitom na západě Čech dlouho nepotvrzoval pověsti o výborné formě.

Článek

Pardubický brankář Lašák se musel vytáhnout proti dorážkám Selingra a Krafta, v poslední chvíli vytěsnil i Pechovu ránu z otočky.  Zaslouženého vedení se Energie dočkala až po první pauze. Přesilovku bleskově využil dělovkou od modré obránce Dobroň.

Pak se hra vyrovnala, diváci si užívali líbivý hokej s šancemi na obou stranách ledu, brankářské jedničky ale byly svým spoluhráčům opravdovými oporami. Za 62 vteřin třetí části se sice trefil Kraft a domácí vedli o dva góly, jenže Východočechy ještě vrátil do hry veterán Lubina a po pár minutách rozdělil body Rolínek.

Václav Baďourek, asistent trenéra K. Varů: "Bohužel jsme neproměnili několik jasných šancí ve druhé třetině. Pak nás soupeř zatlačil, a to vyústilo v nešťasně inkasované góly."

Petr Hemský, asistent trenéra Pardubic: "Domácí měli excelentní začátek a po většinu zápasu byli lepším mužstvem. Po snížení ale znervózněli a dovolili nám vyrovnat."

Energie Karlovy Vary - Moeller Pardubice 2:2 po prodl. (0:0, 1:0, 1:2 - 0:0)
Branky a nahrávky: 22. Dobroň (Pech), 42. Kraft (A. Nedorost, L. Řezníček) - 53. Lubina (Snopek), 56. Rolínek (Sýkora, Blažek). Rozhodčí: Mikula - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 3:7. Využití: 1:1. Diváci: 3150.
Vary: Mensator - Duben, Dobroň, Macholda (8. Ustrnul), L. Řezníček, J. Polák, Němec - Kumstát, Hurtaj, Selingr - Dvořák, Kraft, A. Nedorost - Košťál, Skuhravý, Pech. Trenéři: Venera, Baďouček a Kněžický.
Pardubice: Lašák - Snopek, Čáslava, Havíř, Linhart, Vágner, Kántor, od 21. navíc Mudroch - Rolínek, Blažek, Lubina - Sýkora, Mikeska, Hlinka - Čaloun, Koukal, Mrázek - Razingar, Starý, Kolář. Trenéři: Bezdíček a Hemský.

Reklama

Související témata: