Hlavní obsah

Pardubice - Liberec 5:2Pardubice se vrátily na vítěznou vlnu - porazily Liberec 5:2

MinutaMin. Tým Hráč Akce
12. Klimenta 0 : 1
17. Nakládal 1 : 1
18. Podkonický 1 : 2
19. Pucher 2 : 2
32. Starý 3 : 2
56. Koukal 4 : 2
60. Pucher 5 : 2

PARDUBICE

Hokejisté Pardubic porazili v 16. kole O2 extraligy Liberec 5:2. Hosté šli sice dvakrát v průběhu první třetiny do vedení, ale Moeller po té dokázal svou herní pohodu a po smolné prohře na ledě Slavie v minulém kole si připsal další tři body, přičemž zvítězil v sedmém z osmi duelů na svém kluzišti.

Článek

Pardubičtí v této sezoně doma body nerozdávají a přesvědčil se o tom i jejich dnešní soupeř, který přijel se zvýšeným sebevědomím po poslední výhře nad pražskou Spartou. Tentokrát však Bílí Tygři narazili na soupeře, který si doma věří a dokáže otáčet nepříznivý vývoj zápasu.

Jednatřicáté vzájemné utkání o ligové body mělo od začátku dobré tempo. Skóre se poprvé měnilo až ve 12. minutě, kdy Klimenta střelou od modré čáry prostřelil Lašáka. Pardubické hráče ale vedoucí gól nezaskočil, stále se tlačili před Hniličkovu branku, chybělo však přesnější zakončení. Stav 0:1 vydržel až do závěrečných minut úvodní třetiny, kdy se však měnil hned třikrát.

Nejprve v 17. minutě vyrovnal Nakládal, ale 70 vteřin nato se opět radovali hosté zásluhou Podkonického. Za dalších 20 vteřin ale bylo opět vyrovnáno, když Pucher šikovně přizvedl Čáslavovu střelu a Hnilička neměl nejmenší nárok zareagovat.

Od druhé třetiny začali hrát Východočeši jen na tři pětky a byli aktivnějším týmem. Ve 27. minutě promarnili obrovskou šanci jít do vedení. Po vyloučení Dernera vyhodil Hnilička kotouč do ochranné sítě a sudí Husička dal domácím téměř dvouminutovou početní výhodu pět na tři. Tým, který se honosí nejlepší hrou v přesilovkách, jí ale pohrdnul, i když Pucherově akci chyběly k úspěchu jen centimetry.

Hra se v této fázi podstatně přiostřila a k oboustranné nervozitě přispíval často i sám Husička. Ve 32. minutě se však domácím přesilovka přece jen podařila. A byla to opět Koukalova řada, která rozebrala obranu Liberce, na konci akce byl střelec Starý.

V úvodu třetí třetiny bylo domácím pořádně horko. Hosté zvýšili důraz a navíc domácím postupně odešli na trestnou lavici Divíšek a Tvrdík. Naštěstí pro Moeller sudí po Tvrdíkovi poslal na trestnou lavici i Jiruše. Sérii vyloučení prodloužil v 50. minutě Nedvěd, ale stav zůstával nadále stejný. S blížícím se závěrem třetí třetiny tempo hry gradovalo a úroveň zápasu šla ještě nahoru.

Oba celky hrály s maximálním nasazením a zejména domácí Lašák se musel činit. V 56. minutě šel Moeller do dvougólového vedení, když Blatného prohřešek potrestal Koukal. Krátce na to Cetkovský za nafilmovaný faul dal Tygrům šanci vrátit se do zápasu. Domácí však Liberci příležitost nedali a hosté v početní výhodě Lašáka neohrozili. Tygrům nevyšel ani tah s odvoláním Hniličky minutu před koncem a z hole Puchera inkasovali popáté.

Moeller Pardubice - Bílí Tygři Liberec 5:2 (2:2, 1:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 17. Nakládal (Divíšek), 19. Pucher (Čáslava), 32. Starý (Kolář I, Koukal), 56. Koukal (Kolář, Čáslava), 60. Pucher - 12. Klimenta (Šachl, Jiruš), 18. Podkonický (P. Nedvěd, V. Nedorost). Rozhodčí: Husička - Lhotský, Svoboda. Vyloučení: 6:9. Využití: 2:0. Diváci: 10.035.
Pardubice: Lašák - Píša, Čáslava, Snopek, Štrbák, Nakládal, Havíř, Zukal, M. Šeda - Cetkovský, Pucher, Ondřej - Tvrdík, Divíšek, Pivko - Kolář I, Koukal, Starý - Radil, Zohorna, Rákos. Trenéři: V. Sýkora a Seidl.
Liberec: Hnilička - J. Moravec, Jiruš, Hunkes, Modrý, Derner, Zíb - Šimánek, Kašpařík, Pletka - Podkonický, P. Nedvěd, V. Nedorost - Klimenta, Plodek, Šachl - Vantuch, Blatný, Pabiška. Trenéři: Gregor, V. Čermák a Kapoun.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 Pardubice - Třinec 1 : 1 77. min Živě
20240428T19 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec