Hlavní obsah

Pardubice si libují v dramatech. V Liberci je ale do nájezdů nepustil Bárta

LIBEREC

Šedesát minut hokejistům Pardubic na rozřešení zápasu v poslední době nestačí. V úterý v Litvínově i v pátek doma s Vítkovicemi rozhodovaly nájezdy a směřoval k nim také nedělní zápas v Liberci. Jenže ve třetí minutě prodloužení cestu za dalším rozstřelem utnul šikovnou tečí domácí útočník Michal Bárta.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Liberecký Michal Bárta (vpravo) na archivním snímku.

Článek

Pro Martina Růžičku v brance Východočechů to byl pořádně perný týden – ke klasické šedesátiminutové porci si přibral tři přídavky. „Ale nebylo to tak hrozné, já jsem na zátěž zvyklý,“ mávl rukou flegmatický gólman.

Růžička na nájezdy nemyslel

Na třetí nájezdy v řadě by si i směle troufal. „Určitě. V Litvínově jsem při nich udělal chybu, s Vítkovicemi už ji odstranil, věřil bych si i teď. Ale během zápasu jsem na ně ani podvědomě nemyslel,“ ujišťoval po porážce 1:2.

Bílí Tygři doma pořádně koušou, ve své aréně prohráli zatím jediný zápas, a tak Pardubičtí nezatracovali ani jednobodový zisk. „Mohli jsme ale mít tři. Jenže to bychom museli využívat přesilovky,“ posteskl si obránce hostů Vladimír Sičák.

Chodili do těla a seděli na trestné

Pardubičtí si hru v početní převaze mohli vyzkoušet celkem osmkrát, což bylo důsledkem až přílišné tvrdosti Liberce. „Řekli jsme si, že budeme chodit pořádně do těla a najednou jsme hráli pořád v oslabení,“ divil se v neděli vynikající obránce Severočechů Marek Trončinský. „Také to byl zápas ostrý jako břitva,“ přitakával liberecký kouč Jiří Kalous.

Koukalova vedoucí trefa také pramenila z početní převahy, ale pak už byly přesilovky hostům spíše na obtíž. „Ve druhé třetině jsme měli tři a nevystřelili pořádně ani jednou. To je ostuda,“ čertil se Sičák.

Sičák si pomohl háčkem

Právě on však neměl čisté svědomí v situaci před rozhodujícím momentem zápasu, kdy v prodloužení svůj tým oslabil. „Jeli proti nám tři na dva, já si pomohl háčkem a rozhodčí to trestal. Podíváme se na video, ale těch našich chyb tam bylo víc,“ tvrdil zkušený obránce.

S převahou čtyř proti třem už si Liberec věděl rady, Trončinského nahození Barta usměrnil za Růžičku. „Já to vůbec neviděl,“ krčil rameny bezmocný gólman. „Nedvěd byl na ledě snad dvě minuty, měli to dobře sehrané,“ uznal i Sičák, jenž klíčový moment sledoval z trestné lavice.

Reklama

Související témata: