Hlavní obsah

Pardubice touží ukončit období nezdarů a zaútočit na medaili

Hokejisté Pardubic chtějí v nové sezoně opět čeřit vody v nejvyšších patrech extraligy, jak tomu bývalo v minulosti. Od posledního titulu v roce 2012 uběhlo už devět ročníků a nejlepším výsledkem Východočechů bylo za tu dobu čtvrtfinále. Většinový vlastník Dynama Petr Dědek je přesvědčený o tom, že tradiční klub je po odmlce pro hráče zase atraktivní destinací.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Pardubičtí Nakládal (vlevo) a Koukal se radují z gólu v Plzni.

Článek

Pardubičtí si vyzkoušeli během minulého ročníku pobyt na dně extraligové tabulky, po nástupu kouče Richarda Krále na střídačku však dotáhli sezonu až do čtvrtfinále, v němž podlehli Mladé Boleslavi. I s ohledem na posílení mužstva během léta pomýšlí nyní přece jen o něco výše.

"Máme za sebou velmi kvalitní přípravu, se zápasy a výsledky jsme spokojení. Mužstvo už bylo - na rozdíl od loňska - doplněné podle našich představ. Ještě jsme chtěli tým doplnit o jednoho útočníka, ale netlačili jsme na to za každou cenu. Věřím, že pokud se někdo vhodný naskytne, jsme připravení a sáhneme po něm. Myslím, že Pardubice už jsou zase dobrou hokejovou adresou," řekl Dědek na úterní tiskové konferenci v Pardubicích.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Hlavní trenér hokejistů extraligových Pardubic Richard Král na předsezonní tiskové konferenci.

"Věříme, že tým má sílu a bude patřit k favoritům. Naším jasným cílem je nejprve čtyřka a pak medaile. I když po ní touží asi každý, cokoli jiného bude pro mě neúspěch," prohlásil Dědek. Mezi hlavní favority počítá Třinec, Spartu a Liberec, tedy týmy z medailových pozic minulé sezony. "Věřím, že tam v té nejlepší čtyřce nahradíme třeba Mladou Boleslav. A také doufám, že se nám bude dařit hlavně proti Hradci Králové, abychom ta derby převrátili na naši stranu," přál si Dědek.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Hokejisté Dynama Pardubice před nadcházející sezonou.

Pardubičtí mají za sebou výsledkově velmi povedenou přípravu. Z deseti utkání pouze dvakrát prohráli, navíc jen jednou v základní hrací době. "Vnímáme dobře, že příprava se nám podařila herně i výsledkově. V kabině si vše sedlo, jak má. Osobně z toho mám velmi dobrý pocit. Teď jen doufám, že si to přeneseme do té sezony a třeba to ještě o něco vylepšíme," prohlásil obránce Jakub Nakládal, jenž v kabině obhájil pozici kapitána.

"Všichni také velice kladně vnímáme návrat diváků do hledišť a znamená to pro nás hrozně moc, protože jsme na to zvyklí z celé kariéry. Je to obrovský rozdíl, když máte v ochozech osm devět tisícovek diváků, než když je tam prázdno, atmosféra je pak úplně jiná. Myslím, že všichni ve městě jsou na to natěšení," doplnil Nakládal.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Sportovní ředitel hokejistů extraligových Pardubic Dušan Salfický.

Sílu týmu prověří velmi dobře hned úvodní extraligová kola. V pátek přivítají Pardubičtí Plzeň, v neděli se představí v Mladé Boleslavi a v úterý hostí Spartu. "V přípravě jsme mohli vyzkoušet různé styly hry, různé formace. Ze začátku nás teď ale čekají těžcí soupeři, kteří budou kvalitou ještě o něco výše," zdůraznil trenér Richard Král.

"Složení týmu je pro nás jinak jasné, jen nám do sestavy lehce zasáhla některá zranění. Momentálně se léčí Patrik Poulíček, o jehož startu v prvním utkání se rozhodne zítra. Jediný Denis Kusý je zraněn dlouhodobě. Do pátečního zápasu nastoupí jako jednička Dominik Frodl, ale v sezoně se budou s Milanem Kloučkem určitě nějakým způsobem střídat," nastínil Král.

Foto: www.hcdynamo.cz/

Stěpan Zacharčuk.

S mužstvem touží hrát aktivní hokej. "Chceme hlavně tvořit hru a diktovat tempo, být aktivní a hodně bruslit, držet se na kotouči v útočném pásmu. Nechceme čekat někde ve středním pásmu, co s námi soupeř provede," prohlásil Král.

Rozpočet Dynama na sezonu je 150 milionů korun. "Je tedy velmi obdobný jako v minulé sezoně, na tom se nic nemění, přestože ta minulá sezona byla samozřejmě kvůli covidu a výpadkům ze vstupného ztrátová," uvedl Dědek.

Reklama

Související témata: