Hlavní obsah

Pardubice ovládly šlágr a zamířily do čela extraligy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poslední dny byly středobodem všech hokejových diskusí. V neděli proti Třinci Pardubice ukázaly, že zvládnou vítězit i bez odvolaného trenéra Václava Varadi. V domácí premiéře jeho nástupce Marka Zadiny si na rozdíl od pátečního zápasu v Karlových Varech pohlídaly vstup do zápasu a Oceláře nakonec porazily 5:3. Díky zaváhání Sparty se navíc posunuly na první místo extraligy.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Dynamo Pardubice vs. HC Oceláři Třinec 5:3Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

38. kolo: Pardubice - Třinec

Východočeši do zápasu skutečně vlétli a v úvodních jedenácti minutách se prosadili hned třikrát. „Nezačali jsme vůbec dobře a vyvrcholilo to mým faulem, který Pardubice potrestaly,“ sypal si popel na hlavu hostující Daniel Voženílek, jenž byl na ledě hodně vidět. Kromě faulu na Košťálka totiž dvakrát skóroval a často byl vidět i v drobnějších potyčkách s domácími hráči.

Sedm minut před koncem dokonce ujel ve vlastním oslabení a po fintě překonal brankáře Willa. Ve zbývajícím čase už se ale Ocelářům vyrovnat nepodařilo. Trenér Východočechů Marek Zadina tak zažil před pardubickým publikem vítěznou premiéru. „Zvládli jsme náročný zápas. Soupeř byl dvě třetiny ve hře pět na pět lepší. Zlomily to speciální formace,“ pochvaloval si. Domácí v přesilové hře skórovali hned dvakrát.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Pardubice - Třinec 4:0 (33. Hájek)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Herní projev Východočechů vypadal podobně jako pod Varaďou. I když podle třineckého útočníka Voženílka k jistým změnám došlo. „Všiml jsem si, že jejich obránci hrají častěji s pukem. To byla taková nejvýraznější změna,“ uvedl.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Pardubice - Třinec 5:3 (53. Voženílek)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Pikantní byl souboj také pro Richarda Pánika a Davida Ciencialu. Dva hráče, kteří ještě v sobotu patřili do kádru soupeře. Nyní pardubický Pánik i třinecký Cienciala byli na ledě vidět hodně. Slovenského útočníka Dynama mrzely tři velké neproměněné šance. Osmadvacetiletého navrátilce Ciencialu pak přesilové hry. Hned v té první sám pálil na branku pětkrát.

„Jenže Ondra Vála mi snad čtyři střely zblokoval. Měl jsem radši nahrávat,“ konstatoval forvard, který se k Ocelářům vrátil po pěti letech. „Čekal jsem, že to pro mě bude proti Pardubicím těžší. Ale ukázali jsme, že i my máme dobrý tým,“ dodal Cienciala.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

Hokej

Kanada - USA 6:4

Kanada ve finále mistrovství světa hokejistů do 18 let zdolala Spojené státy
NačítámNačíst další články