Hlavní obsah

Pardubice ztrácí hvězdu, Sedlák stojí za faul na Orsavu

Aktualizováno

Pardubický útočník Lukáš Sedlák bude chybět v sestavě Pardubic při středečním čtvrtém utkání čtrvtfinále play off na ledě Olomouce. Centr Dynama vyfasoval jednozápasový trest za faul na Jakuba Orsavu v úterním duelu. Disciplinární komise o verdiktu rozhodla ve zkráceném řízení.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Zleva Lukáš Sedlák z Pardubic a Lukáš Klimek z Olomouce.

Článek

"Předseda DK Viktor Ujčík potrestal ve zkráceném řízení hráče Pardubic Lukáše Sedláka nepodmíněným zastavením činnosti na jedno soutěžní utkání za Nedovolený zásah do hlavy nebo krku v utkání s Olomoucí," uvedla disciplinárka na svém Twitteru.

Hvězdný útočník fauloval Orsavu na začátku druhé třetiny u mantinelu. Od rozhodčích Petra Úlehly a Jakuba Šindela dostal trest na pět minut a do konce utkání za zásah do hlavy a krku. Ujčík dnes navíc Sedlákovi, který předtím v zápase vstřelil gól a na další přihrál Davidu Ciencialovi, zastavil činnost.

"Bočně vedeným zákrokem atakoval protihráče. Lukáš Sedlák vedl své jednání nízkou intenzitou, v okamžiku provedení držel ruce u těla, ale je zřetelné, že pohybem pravého ramene zasáhl oblast hlavy nebo krku," uvedl Ujčík v tiskové zprávě.

Sedlák, který začal sezonu v NHL a do Pardubic přišel v prosinci, je s pěti body v play off druhým nejproduktivnějším hráčem Dynama. V základní části nasbíral 27 bodů ve 24 utkáních, s 15 góly se dělil o post nejlepšího střelce týmu.

Pardubice mají v Olomouci postupový mečbol, po třech odehraných duelech vedou 3:0 na zápasy.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice