Hlavní obsah

Pardubice zuří, cítí se být poškozovány rozhodčími: Celé to jde proti hokejové logice!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Krátce před dovršením třetí čtvrtiny základní části kralují tabulce hokejové extraligy a zdá se, že si to s Vítkovicemi rozdají o trofej Jaroslava Pouzara pro vítěze dlouhodobé fáze soutěže. Přesto ne se vším panuje v Pardubicích spokojenost. Jedním z bodů jsou i nevyvážené výkony rozhodčích, kterými se Dynamo cítí být poškozováno.

Foto: ČTK / Taneček David, Profimedia.cz

Trenér Radim Rulík (vpravo) a jeho asistent Richard Král na střídačce Pardubic.

Článek

„Neradi se stavíme do role týmu, který si stěžuje na nevyváženost výkonů arbitrů, jenže 37 odehraných zápasů je dostatečný vzorek pro to, abychom měli dojem, že jsme poškozováni. Celé to jde proti hokejové logice. Jako kvalitní tým, který vévodí extralize, máme v kádru celou řadu technických hráčů, kteří jsou zároveň silní na puku. Všude ve světě je trend chránit hokejovost na úkor hrubé síly. U nás se to nedaří a doplácíme na to," stěžuje si sportovní ředitel východočeského klubu Dušan Salfický.

Dynamo upozorňuje, že je nejvíc znevýhodněným týmem z hlediska poměru nabídnutých přesilových her (100) a absolvovaných oslabeních (133, šesté nejvylučovanější mužstvo extraligy).

„Když jsme si zápasy analyzovali, došli jsme k tomu, že nejvíce jsme biti v situacích, kdy protivníka přehráváme a soupeři se nás snaží rozhodit nejrůznějšími způsoby. Právě v těch chvílích dochází k přehlížení zákroků, které by mohly zápasy jednoznačně převažovat na naši stranu," míní Salfický a podle Pardubic jde i o ochranu zdraví aktérů zápasu, kdy se hráči musejí kvůli opakovaně přehlíženým zákrokům postavit za tým.

Nadělí si Pardubice titul jako dárek ke stému výročí. Diskuze z pořadu PříklepVideo: Sport.cz

Naposledy Pardubice těžko skousávaly výkon sudích Kiky s Pilným v nedělním duelu v Litvínově, kde zvítězily 2:1. Zatímco Chemici obdrželi čtyři menší tresty, hosté šest a R. Kousal navíc trest na pět minut a do konce utkání za kopnutí do Šaldy ležícího na ledě. Dynamu za celý zápas nebyla nabídnuta přesilovka, přestože podle mínění východočeského klubu bylo hraničních zákroků ze strany domácích hned několik.

„Víme, že se to může jevit jako subjektivní pocit. Ten ale s postupem soutěže sílí a my se vše snažíme podložit diskusemi s odborníky a také fakty. Poslední dobou se více řeší výkony rozhodčích, než ty týmové. Rozhodně nehrajeme jako Philadelphia v 70. letech, a přesto musíme absolvovat spoustu oslabení," kroutí hlavou bývalý reprezentační brankář.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Radost hráčů Pardubic. Ilustrační foto.

„Jako bývalý hráč většinou dokážu posoudit zjevný faul i hraniční zákroky. Když jsme ale za hraniční faul čtyřikrát za zápas vyloučení a na druhé straně se to čtyřikrát přejde, je to frustrující. Hráči jsou podráždění a v kabině musíme neustále apelovat na to, že nebudeme řešit osobní věci, ale pouze hokej. Je to únavné, ale jsme hrdí na tým, jak to zvládá," přidává se šéf skautů Dynama a také nejlepší střelec v historii klubu Petr Sýkora.

Reklama

Související témata:
Dušan Salfický