Hlavní obsah

Pardubický kanonýr Camara dostal další trest, mstitel Holland ho ještě trumfl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Hokejový útočník Anthony Camara z Pardubic dostal od disciplinární komise extraligy trest na tři zápasy a pokutu ve výši deseti procent základního měsíčního platu za faul na Otakara Šika z Brna. Osmadvacetiletý Kanaďan byl ve zkráceném řízení suspendován za napadení, kterého se dopustil v 5. minutě pátečního dohrávaného utkání 49. kola, v kterém Dynamo porazilo Kometu 4:0. Pardubický klub trest oznámil na svém webu. Ve stejném duelu brutálně fauloval i brněnský obránce Rhett Holland, který vyfasoval stopku dokonce na šest utkání.

Foto: David Taneček, ČTK

Anthony Camara z Pardubic opuští po osobním trestu do konce utkání ledovou plochu.

Článek

Camara se provinil hned v úvodu v prvním startu po návratu po dvouzápasovém disciplinárním trestu za faul na sparťanského útočníka Vladimíra Sobotku, kterého se dopustil v duelu 48. kola v Praze v úterý 2. února. Za zákrok na Šika dostal od sudích Vladimíra Pešiny a Romana Mrkvy trest na pět minut a do konce utkání.

Nejlepší střelec Dynama musel vynechat zápasy s Litvínovem (6:5 v prodloužení) a ve Vítkovicích (1:4). Teď bude opět trenérovi Richardu Královi chybět v dnešním utkání v Třinci, v pátek doma ve východočeském derby proti Hradci Králové a příští týden v neděli v Karlových Varech. Do sestavy se může vrátit v úterý 22. února, kdy Pardubice hostí Liberec.

Camara je s 36 body za 22 branek a 14 asistencí ze 44 zápasů druhým nejproduktivnějším hráčem Dynama za Robertem Říčkou. V české extralize má předloňská posila Pardubic, která před příchodem na východ Čech působila v jönköpingském HV 71, na kontě z 96 utkání 79 bodů (47+32).

"S Camarou si musíme zase promluvit a vrátit ho zpátky tam, kde byl zhruba před měsícem," řekl po pátečním duelu Král.

Roli mstitele na sebe vzal Rhett Holland. Kanadský obránce, který do Komety přišel právě z Pardubic... Ramenem do hlavy trefil mladíka Ondřeje Rohlíka a rozhodčí ho za nevybíravý zákrok z ledu vykázali. Také vyfasoval trest do konce utkání.

Foto: David Taneček, ČTK

Zraněný Ondřej Rohlík z Pardubic po zákroku brněnského Rhetta Hollanda a brankář Dominik Frodl (vlevo).

"Holland měl ruce dole, ale bohužel je Rohlík menší postavy. Rhett se mu postavil do cesty, rameno tam bylo. Bohužel je vyšší. Zákrok, který byl jasný," uvedl Jiří Kalous, trenér Komety.

"Bohužel se budeme muset obejít také bez Rhetta Hollanda, který má po zákroku na Ondřeje Rohlíka zastavenou činnost na šest extraligových utkání," uvedla Kometa na sociální síti před nedlěním duelem na ledě Kladna.

Holland nepyká v sezoně za zákrok na hlavu poprvé. Po faulu na olomouckého Bambulu dostal trest na tři zápasy.

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.