Hlavní obsah

Pardubický Radil: Titul? Abych řekl pravdu, tak já si ani moc nepamatuji

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Začíná poslední bitva o domácí hokejový titul, po níž mohou buď Pardubice po dvanácti letech slavit, nebo Oceláři vyrovnají pátým triumfem v řadě extraligový rekord Vsetína z konce minulého století.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Verva Litvínov vs. HC Dynamo Pardubice 5:6Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Dynamo bude mít v zádech při úvodním utkání více než deset tisíc diváků ve své vyprodané hale a může být prvním klubem od roku 2016, který by ovládl základní část i play off. „Nad tím vůbec nepřemýšlíme, až teď hrajeme klíčovou soutěž. Potřebujeme čtyřikrát vyhrát nad skvěle přichystaným soupeřem, abychom mohli říct, že je splněno,“ tvrdí útočník Robert Kousal.

V pardubické sestavě figuruje i Lukáš Radil, další pamětník mistrovského tažení z roku 2012. „Často narazíme na nějakou historku, ale abych řekl pravdu, tak já si ani moc nepamatuji, jak jsem tehdy všechno jako mladíček prožíval. Mám to v hlavě jako takový rychlík, který kolem mě projel, takže už je na čase udělat si zase nějaké nové vzpomínky,“ říká útočník.

Nažhavení třinečtí hráči ale výzvu přijímají a doufají, že na ledě prodají svou aktuální rozehranost. „Pardubice kráčí play off docela dominantně, zatímco my volíme cestu delší a obtížnější, ale i tak věřím, že můžeme zase překvapit. Síla v mužstvu je, natrénováno máme, takže jsme jen zaledovali rámy a jdeme na to,“ říká nejproduktivnější z Ocelářů Marko Daňo.

„Na dlouhou pauzu jedenácti dnů bez hokeje jsme byli připraveni a nezaskočilo nás ani to, že jméno finálového rivala víme teprve od sobotního večera,“ doplňuje Kousal. Dynamo netají ani speciální motivaci oplatit Třinci porážku z loňského play off, kdy padlo v sedmém zápase semifinále na domácím ledě.

„Myslím si, že ve finále nejsme jen tak. Máme sebedůvěru i patřičný respekt k Ocelářům a půjdeme do nich hned zostra,“ uvažuje Radil.

Reklama