Hlavní obsah

Parta bojovníků zablokovala Liberci vítěznou šňůru. Olomouc je fakt nepříjemná, poznamenal Gríger

Liberec

V průměru zblokují za zápas zhruba třináct střel, v Liberci si Olomouc statistiku vylepšila dvaceti bloky a po třech prohrách v řadě pod Ještědem vydřela výhru 2:1. Hanáci otočili skóre během necelých šesti minut ve třetí třetině.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Dávid Gríger (druhý zprava) se raduje se spoluhráči z Liberce z gólu proti Olomouci. Výhru ale nakonec slavili Hanáci.

Článek

„Myslím, že bojovností jsme si výhru zasloužili. Byla to ta Olomouc, na kterou jsme zvyklí. Zdobila nás obětavost, zblokované střely, dobruslování. S tím jsme maximálně spokojení a musíme v tom takto pokračovat dál. V minulém zápase se Zlínem jsme v nasazení a přístupu propadli, kdežto v Liberci jsme bojovali od začátku zápasu," pochvaloval si kouč Olomouce Jan Tomajko.

Po vítězných duelech zní tradičně v kabině Bílých Tygrů hit od Hapky a Horáčka začínající slovy „V půlce ledna, ve tmě tmoucí, na hotelu v Olomouci", na konci ledna však Olomouc do Liberce radost nepřinesla...

Bílí Tygři dokázali gólmana Jana Lukáše překonat jen jednou. V polovině zápasu otevřel skóre David Gríger, další zásah však již Severočeši nepřidali. Využít nedokázali svěřenci Patrika Augusty ani jednu přesilovou hru.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

První gól inkasuje brankář Olomouce Jan Lukáš v duelu s Libercem.

„Olomouc je v předbrankovém prostoru fakt nepříjemná. Všichni jsou velcí a silní a hrají malý box. Blokují střely a hlavně bojují. Každý zápas s Olomoucí je velmi těžký a dnes se to opět potvrdilo. Byl to zápas o jednom gólu a oni ho dali. Na konci jsme se tlačili, bohužel nám chybělo trochu i štěstí," pověděl Gríger, který s parťáky nebodoval poprvé po pěti výhrách v řadě.

„S výsledkem samozřejmě nejsme spokojení, když to pro nás po dvou třetinách vypadalo příznivě. Šlo o typické utkání s Olomoucí. Hrozně těžce jsme se prosazovali přes jejich urputnou obranu a soupeř hrál houževnatě a obětavě, výborně bránil a my jsme se do moc šancí nedostali. Mrzí mě, že jsme si ve třetí třetině nepomohli přesilovkami. V nich jsme mohli utkání otočit na naši stranu, ale nepodařilo se nám to," litoval kouč Tygrů Patrik Augusta. Jeho partu teď čeká v úterý Litvínov a hned ve čtvrtek Hradec Králové.

Reklama

Související témata: