Hlavní obsah

Pátá Furchova nula. Když je šance začít play off doma, musíme ji chytit za pačesy, tvrdí brankář Komety

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brněnští hokejisté porazili Plzeň 3:0 a připsali si čtvrtý extraligový triumf ve své aréně v řadě. V tabulce snížili manko na osmou Škodu na dva body a stále tak živí naději, že budou začínat předkolo play off na domácím kluzišti.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Zleva Tomáš Mertl z Plzně, Marek Hrbas z Brna a brankář Brna Dominik Furch.

Článek

Brankář Komety Dominik Furch vychytal pátou nulu v sezoně. Z posledních pěti utkání navíc inkasoval jen dvakrát. „Tahle série patří v mojí kariéře k těm lepším. Je to zásluha zlepšené hry celého týmu v defenzívě. S tím jsem se svezl i já. Kluci si teď počínají v obraně hodně obětavě. Dobře to přede mnou čistí, a já to mám snazší," pochválil Furch s úsměvem parťáky v poli. Připustil, že se ho teď drží i štěstí. „V první třetině mně zvonilo břevno i tyčka," připomněl.

Výhra Brna se podle něj nerodila lehce. „Plzeňští si vytvořili docela dost šancí. Některé zákroky jsem měl docela těžké. Určitě jsme nezískali tři body zadarmo," tvrdil Furch.

Svěřil se, že tabulku nejvyšší soutěže od doby, co si jeho mužstvo prošlo na přelomu roku vleklou herní i výsledkovou krizí, příliš nesleduje. „Samozřejmě ale tuším, jak na tom jsme. Na konci základní části soutěže je nyní pro nás každý zápas nesmírně důležitý. Chceme uhrát co nejvíc bodů. A pokud se naskýtá šance vstoupit do vyřazovacích bojů doma, byla by velká škoda nechytit ji za pačesy," přemítal.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Zleva autor gólu Adam Zbořil, Tomáš Kundrátek, Luboš Horký, Kim Strömberg a Petr Holík z Brna.

Kouč Komety Patrik Martinec Furcha pochválil. „Počínal si skvěle, má na vítězství obrovský podíl. O cennou výhru se ale zasloužili všichni hráči. Hlavně tím, jak dokázali zpevnit defenzívu. Směrem dopředu jsme byli trpěliví. Nenechali jsme se strhnout k bezhlavému útočení, a čekali jsme na svoje příležitosti. Ty přišly," liboval si. „Tabulka je hrozně vyrovnaná, takže si tří bodů nesmírně považujeme," dodal.

Zatím netuší, jaká bude nejbližší budoucnost útočníka Zdeňka Okála, který má v Kometě povoleny střídavé starty z prvoligového Přerova. Po 15. únoru však už může dokončit sezonu pouze v jednom týmu. „Doufám, že bude pokračovat u nás, avšak definitivní to ještě není. Mezi kluby pořád probíhá jednání. Já bych byl rád, kdybych mohl se Zdeňkem dál počítat," prozradil Martinec.

Plzeňský trenér Petr Kořínek byl z porážky očividně rozmrzelý. „Měli jsme asi víc ze hry, ale hokej je o gólech. My jsme je v Brně bohužel nedali. Náš nápor byl takový planý. Chtělo to víc se tlačit před soupeřovu bránu. Domácí měli větší touhu po vítězství, na druhé straně ale vytěžili z minima maximum," mínil. Jeho celek čeká už osm extraligových střetnutí na plný bodový zisk.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.