Hlavní obsah

Pešán buduje kádr. Bílí Tygři si pojistili zahraniční obránce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hokejový Liberec si udržel své obránce T.J. Melancona a Michala Ivana. Severočeský klub s Kanaďanem a Slovákem prodloužil smlouvu do roku 2025. Na severu naopak definitivně končí Ondřej Vitásek.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva T.J. Melancon a brankář Petr Kváča z Liberce a Radovan Pavlík z Hradce Králové, který dává gól.

Článek

„Udržet je nebude jednoduché," tušil u Bílých Tygrů končící kouč a sportovní ředitel Patrik Augusta po sezoně velký zájem o obránce Uvise Balinskise a T.J. Melancona po jejich skvělé sezoně. Zatímco ale první má namířeno do NHL, kde ho lanaří Florida, druhý bude za Liberec přeci jen hrát i v příští sezoně. Klub na něj uplatnil opci a podepsal smlouvu na další dvě sezony. "Udělal obrovský pokrok," zhodnotil Augusta. Jeho nástupce Filip Pešán si pojistil i slovenského obránce Michala Ivana.

„Oba hráči si svými stabilními výkony řekli o novou smlouvu. T.J. je kvalitní ofenzivní bek, který nám pomáhal v přesilovkách, Michala zase zdobila spolehlivost v defenzivní činnosti," vysvětlil generální manažer Ctibor Jech.

T.J. Melancon odehrál v základní části všechny zápasy a zaznamenal 6 branek a 21 asistencí a byl tak sedmým nejproduktivnějším obráncem extraligy. Michal Ivan si připsal 33 startů s bilancí 2+5.

„Oba dva jsou navíc stále mladí a v prvních dvou sezonách sbírali cenné extraligové zkušenosti. Teď se dostávají do ideálního hokejové věku a my očekáváme, že jejich výkony budou ještě lepší," doplnil Jech.

Klub naopak po třech sezonách opouští Ondřej Vitásek, který s Bílými Tygry před sedmi lety slavil mistrovský titul. V této sezoně však kvůli odehrál jen 14 zápasů. Do Mladé Boleslavi přestoupil Jan Štibingr.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Zleva brankář Liberce Petr Kváča, Oliver Okuliar z Hradce Králové, T.J. Melancon z Liberce.

Nový kouč a sportovní ředitel Filip Pešán si již v minulém týdnu pojistil i mladé útočníky Jakuba Rychlovského, Adama Najmana, Jana Šíra a Martina Faška-Rudáše. Po odchodu Petra Kváči do švédského Rögle klub řeší pozici gólmana.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.