Hlavní obsah

Pět kusů za třetinu. Chyběla tvrdá fyzická práce, skuhral Rulík. Udrží Bruslaři čtyřku?

Byl to výpadek, který může hokejisty Mladé Boleslavi v konečném zúčtování základní části extraligy bolet. Na ledě Litvínova dostali během druhé třetiny pětigólový nášup, který rozhodl o tom, že do města automobilů odjeli s prázdnou a ve zbylých třech bitvách je čeká o elitní čtyřku ještě tuhý boj.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva Petr Šidlík z Mladé Boleslavi a Oskars Cibulskis z Litvínova.

Článek

Pět gólů za jednu periodu přitom Bruslaři za osmačtyřicet kol nedostali ani jednou. „Úplně jsme v ní vypadli z role," mrzelo trenéra Radima Rulíka po porážce 3:6. Přitom pro Bruslaře se vše vyvíjelo slibně. Fillman v čase 24:32 překonal Godlu a vrátil Bruslařům vedení. Jenže radost hostů měla jepičí život. Časomíra ukrojila pouhých osmadvacet vteřin, když Irving střelou na bližší tyč vyrovnal na 2:2. Následný dvojitý úder boleslavské borce vykolejil.

Nejprve dokonal obrat střelou zblízka Hübl, který zároveň vylepšil svůj rekordní zápis v základní části nejvyšší soutěže na 810 bodů. O jedenáct vteřin později navíc uspěl ranou od modré znovu Irving a smršť Vervy ještě dokonal po šťastném odraze od mantinelu do prázdné klece Zdráhal.

„Dostali jsme na 2:2, gól na 2:3 a pak byli všude o krok později. Soupeř toho maximálně měrou využil a přidal další branky," posteskl si Rulík, jehož svěřenci prohráli venku třetí z posledních čtyř zápasů. „Náš výkon nebyl vůbec dobrý. Chyběl nám důraz, osobní souboje, hra do těla. Scházela tvrdá fyzická práce, která je potřeba, protože bez proti takovému soupeři a formě, v jaké je Litvínov, nemá mužstvo šanci na úspěch," skuhral kouč.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Hráči Litvínova se radují z gólu proti Mladé Boleslavi, zleva Aaron Irving, Jan Ščotka a Richard Jarůšek.

Boleslavští navzdory nedělnímu nezdaru udrželi třetí příčku. Situaci si ovšem zkomplikovali. Jen o bod zaostává v tabulce čtvrtý Liberec, dva body pak ztrácí na Bruslaře další pronásledovatel Mountfield HK. Právě s Hradcem se v úterý Boleslavští střetnou. Los jim navíc v závěru nepřeje. Hned poté totiž nastoupí na kluzištích týmů bojující o Prezidentský pohár.

„Bohužel, musíme teď porazit Hradec, Třinec i Spartu a uvidíme, jestli budou ostatní soupeři vyhrávat, nebo prohrávat. V extralize ale jde porazit víceméně kohokoli, je to hrozně vyrovnaný, záleží, kdo jak vstoupí do utkání," burcuje útočník Bruslařů Pavel Kousal.

Reklama

Související témata: