Hlavní obsah

Pikantní východočeské derby. Pardubice překvapíme, tvrdí sebevědomě kapitán outsidera

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hokejová extraliga se může poprvé v historii těšit na východočeské derby mezi Pardubicemi a Hradcem Králové v play off. Jako favorit půjdou do série, která odstartuje v pátek, hráči Dynama. Kapitán Mountfieldu Jan Eberle je ale přesvědčený, že jeho tým má schopnosti vyřadit vítěze základní části a postarat se tak o senzaci.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Pardubice–Hradec Králové, bitka hostujícího Perreta s D. Musilem.Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

„Určitě musíme soupeře respektovat, je to velký favorit. Já ale z našeho týmu cítím velké odhodlání, velkou sílu a hlad po úspěchu. Věřím, že to dokážeme přetavit na ledě,“ řekl Eberle. „Moc se těšíme. Bude to pikantní čtvrtfinále,“ podotkl čtyřiatřicetiletý útočník.

Hradec Králové si musel na jméno soupeře počkat až do úterního večera, kdy skončila série předkola mezi Libercem a Olomoucí. Vítězství Bílých Tygrů přisoudilo hradeckým hráčům Pardubice, kdyby přitom postoupila Olomouc, utkali by se se Spartou. „Soupeře si nikdy nevybírám. Vyšel na nás a připravujeme se na něj,“ řekl Eberle k dotazu, zda by radši hrál proti pražskému týmu.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Dynamo Pardubice vs. Mountfield HK 3:2 ppVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Pardubice ovládly základní část a vytvořily nový bodový rekord soutěže. „Mají napráskanou soupisku. Musíme být disciplinovaní a hrát s nimi pět na pět. Pevně věřím, že v plném počtu hráčů na ledě jim dokážeme konkurovat,“ uvedl Eberle.

Už nyní je jasné, že derby bude v regionu velké téma. „Vidím, jak to tady lidi vnímají, a přijde mi to naprosto přirozené. Je to přespolní soupeř a rivalita mezi týmy je obrovská,“ řekl Eberle.

Vyostřená atmosféra bude i mezi diváky. „Naši fanoušci na mě působí super dojmem, podporují nás a stojí za námi, čehož si vážím,“ uvedl.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Pardubice–Hradec Králové, faul pardubického Čerešňáka na Okuliara, ten ho následně potrestal gólem.Video: Tipsport Extraliga / BPA

Všechny čtyři vzájemné zápasy v základní části vyhrálo Dynamo, poslední na konci února až v prodloužení. Podle Eberleho to ale ve čtvrtfinále nebude hrát roli. „Byla to základní část. Všichni hráči vědí, že play off je trošku o něčem jiném. Zápasy půjdou po sobě, hrajete pořád se stejným soupeřem,“ připomněl.

Hradec Králové postoupil do čtvrtfinále po výhře 3:0 na zápasy proti Vítkovicím. „Porazili jsme je, byly to vyrovnané zápasy. Jeden jako druhý. Myslím si, že jsme ukázali svoji sílu, a jsme rádi, že jsme to dokázali takhle rychle,“ pochvaloval si Eberle. Mountfield půjde do série s pěti výhrami v zádech.

Reklama