Hlavní obsah

Plekance by mohl v Brně nahradit jiný zkušený útočník Klepiš

Hokejisté extraligového Brna by mohli po nečekaném odchodu Tomáše Plekance najít náhradu v jiném zkušeném útočníkovi Jakubu Klepišovi. Podle serveru iSport.cz je jeho příchod na dobré cestě. Vedení Komety informaci nepotvrdilo. Sedmatřicetiletý Plekanec skončil v Brně před týdnem z vážných osobních důvodů poté, co onemocněla jeho maminka.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Plekanec v brněnském dresu.

Článek

Mistr světa z roku 2010 Klepiš působil v posledních sezonách v Mladé Boleslavi, kam přišel během ročníku 2015/16 z Třince. Šestatřicetiletému hráči se zkušenostmi z NHL i KHL skončila ve středočeském klubu smlouva. Kontrakt s Kometou by mohl podepsat už v úterý.

"Situace s Plekym zrála, i tak je jeho odchod nová věc. S Klepišem jsme domluvení na nestandardní smlouvě. Věříme, že pomůže, jinak bychom to nedělali," uvedl kouč a majitel klubu Libor Zábranský s odkazem na složitou situaci v době pandemie koronaviru a s ní spojenou nejistotu.

"Rozjednaných hráčů je víc, ale teď jsem to kvůli ekonomice víceméně pozastavil. Prioritou je vyjednávání s vládou o podpoře sportu," řekl Zábranský.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice