Hlavní obsah

Plzeň hlavně díky Strakově formaci vyhrála na ledě Kladna

KLADNO

Hokejisté Plzně vyhráli v pátečním 11. kole extraligy na ledě Kladna 3:2 a udrželi se na druhém místě tabulky. Rytíři jsou devátí. Velkou zásluhu na výhře Indiánů měl první útok ve složení Radek Duda, Martin Straka a Jan Kovář, který se postaral o dvě ze tří branek.

Článek

Západočeši nasadili do zápasu novou posilu útočníka Hornu, který se v létě neprosadil do kladenského kádru. Oslabené obraně poté podruhé vypomohl urostlý bek Schnabel.

Plzeňany mohl dostat do vedení Hlinka, ale brejkovou situaci zakončil střelou do tyče. Nicméně tento okamžik hosty nemusel mrzet, protože o chvíli později se již střelecky prosadil mladík Pitule.

Domácí se dostávali do zápasu trochu opatrně, ale tradiční vlastnost - bojovnost nakonec slavila úspěch, když těsně před závěrem úvodní části Hlaváč doslova došťouchal puk za Svobodova záda.

Druhá třetina byla jednoznačně v režii hostů a hlavně prvního Strakova útoku. Z několika gólových příležitostí, kdy rozebrali kladenskou defenzívu se však branky dočkali pouze jednou, když perfektní kombinaci dokončil gólovou střelou Duda.

Další velké šance zlikvidoval gólman Cikánek, jenž se hlavně blýsknul skvělým zásahem proti nebezpečné střele Straky. Přesto mohli svěřenci kouče Vojty vyrovnat, ale Hlaváč se podruhé střelecky neprosadil.

I třetí třetina začala náporem hostů a Strakova řada začala opět "řádit", když její vedoucí ideálně uvolnil Kováře, jenž zvýšil na 3:1 pro hosty.

Enormní snaha Rytířů, kteří ve třetí části hráli jen na tři pětky, slavila úspěch v 50. minutě, když se bombou od modré prosadil Toman. Zkušení hosté těsný náskok udrželi, u když o něj mohli v poslední minutě přijít. Kallovu nahrávku od zadního mantinelu ale Svoboda zastavil těsně před brankovou čárou.

Rytíři Kladno - HC Plzeň 1929 2:3 (1:1, 0:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 19. Hlaváč (Patera, Toman), 50. Toman (Kalla, Dragoun) - 10. Pitule (Schnabel), 24. Duda (Martin Straka, Jan Kovář), 46. Jan Kovář (Martin Straka). Rozhodčí: Fraňo, Šindler - Bádal, Bejček. Vyloučení: 4:4. Bez využití. Diváci: 3272.
Kladno: Cikánek - Lepine, Toman, L. Procházka, Piskáček, David Růžička, Drtina - Bicek, Patera, Hlaváč - Hovorka, Dragoun, Kalla - Bílek, Knotek, Kuchler - Valský, Melka, Kafka, od 41. min. navíc Eberle. Trenéři: Vojta, Tatíček a Kopecký.
Plzeň: A. Svoboda - Dan Růžička, Jiří Hanzlík, J. Jeřábek, St. Pierre, Marušák, Kinrade, Schnabel - Duda, Martin Straka, Jan Kovář - Kratěna, J. Hlinka, Lev - Horna, Johnson, Mrňa - Dvořák, Pitule, M. Heřman - Vostřák. Trenéři: M. Jelínek, Razým a Michal Straka.

Reklama

Související témata: