Hlavní obsah

Plzeň i Liberec rozhodující utkání umí. Máme zkušenosti z minulého roku, říká Šír

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Před rokem sice v rozhodujícím pátém předkole o play off selhali, ale jinak patří Plzeň k extraligovým mistrům, co se bojů o vše týká. I Liberec má aktivní statistiku, v předkole v pátých duelech dokonce stoprocentní. V úterý chtějí oba svou bilanci vylepšit. Bílí Tygři mají výhodu domácího prostředí.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Marek Baránek (vlevo) z Plzně a Oscar Flynn z Liberce si vyměňují názory.

Článek

Extraliga zažije opět boj, kde již není prostor na opravu a který jeden tým pošle do čtvrtfinále a druhému ukončí sezonu.

„Do Liberce pojedeme s jasným cílem, chceme zápas zvládnout a postoupit. Věřím, že na to sílu máme," říká plzeňský útočník Jakub Pour, který vítězným gólem ve čtvrtém díle vypjaté série oddálil konec sezony a zařídil úterní rozhodující mač.

Takových duelů zažili Plzeňští za posledních dvacet let 10, Liberec 8. A Západočeši si v nich drží výtečnou bilanci. Z posledních deseti sérií, které dospěli do pátého zápasu v případě předkola či sedmého v play off, jich vyhráli hned osm!

Selhali jen loni v předkole s Mladou Boleslaví a v semifinále před čtyřmi lety, kdy v Třinci padli 1:5. A co se týká čistě jen sedmých zápasů, mají v nich excelentní úspěšnost 85,71 procenta a jejich šéf na střídačce Martin Straka v nich uhrál z celé ligy rekordních deset kanadských bodů za dva góly a osm asistencí.

Bílí Tygři ve své historii nezvládli klíčový zápas série třikrát. Před pěti lety ve čtvrtfinále s Hradcem Králové, a se stejným soupeřem ještě o tři roky dříve v semifinále. Pětkrát však triumfovali a jejich výhodou může být, že poslední dva úspěchy většina hráčů současného kádru zažila. Před rokem bílé šelmy udolaly v pátém předkole brněnskou Kometu 6:1 a rok předtím rozsekly sedmý semifinálový duel se Spartou na jejím ledě 2:1.

„Právě z minulého roku máme zkušenosti na to, abychom to zvládli. Věřím, že to doma úspěšně zakončíme. Víme, co máme hrát a co od nich čekat," pověděl pro klubový web liberecký útočník Jan Šír. Kdo se bude radovat tentokrát? Zápas začíná v 19 hodin a pokud se nerozhodne během šedesáti minut, hraje se prodloužení do rozhodnutí.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice