Hlavní obsah

Plzeň čekala 45 přesilovek na gól. Bude se spát hezky, jestli vůbec usnu, směje se střelec Pour

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z tohohle čísla se musí plzeňským trenérům zatočit hlava. Hokejisté Škody totiž čekali celých 11 zápasů na využitou početní výhodu jednoho muže v poli. Prokletí ale prolomili v pravou chvíli, až 45. klasickou přesilovku využil v prodloužení Jakub Pour. Západočeši si díky vítězství 2:1 protáhli sezonu minimálně do úterý, kdy se na libereckém ledě hraje rozhodující pátý duel předkola play off.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Plzeňský Jakub Pour pálí.

Článek

Přesilovku pět na tři proměnila Plzeň už ve třetím utkání, to však Pourova dorážka na výhru nestačila. V klasické početní výhodě se Západočeši pořádně trápí už od utkání 45. kola základní části, kdy se prosadili naposledy. Bylo to právě proti Bílým Tygrům.

Pomalá přihrávka na modrou čáru nebo na kruh, bum a... rána do stojícího obránce. Liberečtí si ve čtvrtém utkání připsali renomovaných 33 bloků. Pouze 31 pokusů prošlo až na Petra Kváču.

Poslední střela utkání se ale zastavila až v síti. „Tuhle trefu řadím hodně vysoko. Sehráli jsme to jednoduše. A v jednoduchosti je krása," líčil hrdina Jakub Pour, který dělovkou z pravého kruhu tentokrát zamířil nad ležícího Jelínka k bližší tyči.

A odstartoval domácí euforii. „Jestli vůbec usnu, tak se bude spát pěkně. Ale energie se nám vrátí sama po tomhle vítězství, když vidím fanoušky, rodinu, jak se všichni smějí," radoval se Pour.

Plzeň má ovšem i tak nad čím přemýšlet, protože bez kvalitních přesilovek nemůže v play off dojít daleko. „Trápí nás. Trénujeme je, malujeme si je. Chceme dostat puk na bránu. Je to i otázka štěstí, Liberec výborně blokuje. Takže je těžké se prosazovat, ale jsme rádi, že jsme konečně početní výhodu využili," hodnotil trenér Škody Petr Kořínek.

Jinak ovšem svěřence chválil. „Bylo tam nasazení i bojovnost. Správný zápas play off. Kluci to odmakali. A teď to bude padesát na padesát. My se nikdy nevzdáme," usmál se kouč.

Bílí Tygři se budou muset zvednout po kruté porážce. Ve třetí třetině totiž neproměnili hned několik brejkových situací. „Tahle prohra mě štve. Měli jsme ve třetí třetině hodně šancí, snad třikrát dva na jednoho. Tohle musíme dávat. Teď nás to mrzí. Bude to ještě válka," mínil liberecký útočník Oscar Flynn.

Ten se blýskl nádherným srovnávacím gólem ve druhé části a prosadil se v předkole poprvé. V přesilovce prokličkoval přes dva soupeře a prostřelil Pavláta mezi betony. „Viděl jsem stojící hráče, otevřelo se to přede mnou. Za gól jsem rád, ale bohužel byl k ničemu," litoval Flynn.

Překvapivě vyrovnanou sérii, do níž vstupoval Liberec jako jasný favorit po devíti výhrách v řadě a naopak Plzeň po devíti porážkách, tak rozsekne až pátý duel. „Vracíme se domů. Budeme hladoví, budeme bojovat. Rozhodne osobní statečnost," doplnil nejlepší střelec Severočechů v základní části.

Reklama

  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec