Hlavní obsah

Plzeň ohlásila zvučnou posilu! Přichází reprezentační brankář

Plzeň

Do startu nového ročníku hokejové extraligy zbývají pouhé dva týdny a hokejová Plzeň kvůli rozsáhlé marodce musela zrušit i dva přípravné zápasy s Litvínovem. Zdravotní problémy mimo jiné trápí i brankářskou jedničku Miroslava Svobodu, který v přípravě kvůli nemoci ještě nechytal a jeho návrat je prozatím v nedohlednu. I proto vedení Západočechů podepsalo smlouvu se zkušeným reprezentačním gólmanem Dominikem Furchem. Prozatím je spolupráce dohodnuta na celé září.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Dominik Furch míří do Plzně.

Článek

Jednatřicetiletý gólman, který s národním týmem zažil dva světové šampionáty i zimní olympijské hry 2018 v Pchjongčchangu, strávil posledních šest sezon v zahraničí. Nejprve v KHL v Omsku a Čerepovci, předminulý ročník pak ve švédském Örebru, aby se minulý rok do KHL vrátil, když chytal za běloruské Dinamo Minsk.

Pro nadcházející ročník ale nikde dohodnutý nebyl, a i proto kývnul na nabídku Plzně sužované početnými zraněními a nemocemi v hráčském kádru.

„Míra Svoboda má zdravotní problémy, které nechceme specifikovat, a čekají ho ještě další vyšetření. Proto jsme na tento fakt zareagovali příchodem Dominika Furcha, který je prozatím do konce září. Podle vývoje situace se poté budeme domlouvat dále," uvedl sportovní manažer Západočechů Tomáš Vlasák.

Pro Furcha bude Plzeň teprve druhým extraligovým angažmá, až dosud v tuzemské nejvyšší soutěži působil jen v pražské Slavii. S ní v roce 2008 získal titul, má s ní i stříbro a dva bronzy.

„Dominik má samozřejmě ve smlouvě dodatek, že v případě zajímavé nabídky ze zahraničí může odejít před koncem září," dodal Vlasák.

Reklama

Související témata: